No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hlasovanie v ankete Strom roka bolo spustené. Medzi finalistami je aj strom z Mestskej záhrady

RIMAVSKÁ SOBOTA - Nadácia Ekopolis v tomto roku organizuje v poradí už 20. ročník ankety Strom roka, ktorej cieľom je upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie.


K TÉME: V ankete Strom roka sa objavili aj dva stromy z nášho okresu


Medzi vybraných 12 finalistov bol zaradený aj strom v Rimavskej Sobote, konkrétne orech čierny, ktorý zdobí Záhradu 1. mája.

Článok pokračuje pod reklamou


"Tento strom je akýmsi symbolom parku, pretože skutočne ho žiaden návštevník nemôže prehliadnuť. Svojím vzrastom a širokými konármi pôsobí majestátne a vznešene. Patrí medzi významné dreviny v meste Rimavská Sobota," uviedla referentka kultúry mesta R. Sobota Erika Králová.

Hlasovať za Strom roka môžete do konca septembra 4 nasledovnými spôsobmi:

  • Hlasovaním na oficiálnom webe Nadácie Ekopolis, ktorá zastrešuje súťaž a rovnako aj hlasovanie v ankete Strom roka.
  • Na stránke na sociálnej sieti Facebook Nadácie Ekopolis, vo fotoalbume „Finalisti Strom roka 2022“ pri konkrétnej fotografii obľúbeného stromu.
  • Formou SMS správy: zaslaním správy vo formáte STROM*XX*kontaktné údaje (kde XX je číslo stromu v rozsahu 1-12) na číslo 7773. Ideálne je uviesť meno, priezvisko a mailovú adresu.
  • Formou originálneho hlasovacieho lístka: ten nájdete v letnom čísle časopisu Krásy Slovenska, v kníhkupectve Artforum v Bratislave.

"Po sčítaní všetkých hlasov sa v októbri uskutoční slávnostné vyhodnotenie. Strom s najvyšším počtom hlasov získa titul Strom roka 2022 a automaticky postúpi do celoeurópskeho finále – do ankety Európsky strom roka. Prvé 3 víťazné stromy získajú dar v podobe ošetrenia v hodnote 300 eur. V rámci ankety odmeníme nominujúcich i hlasujúcich knižnými poukážkami od kníhkupectva Artforum," uvádza Nadácia Ekopolis na svojom webe.

Zdroj foto: Nadácia Ekopolis/Martin Babarík


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross