No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hot Art 2009: Kultúrne leto uzavrie divadlo s hviezdnym obsadením a koncert Oskara Rószu

3. septembra 2009 |  | | | | |

Kriminálna komédia Ryba v trojke a koncert popredného slovenského hudobníka Oskara Rózsu dajú bodku za veľkolepým projektom Mestského kultúrneho strediska a Spojenej školy Hot Art 2009.

Už najbližšiu nedeľu o 19.00 hod. sa v divadelnej sále rimavskosobotského Domu kultúry predstaví Zdena Studenková,  Zuzana Kocúriková, Mária Kráľovičová a Jozef Vajda. Hviezdne obsadenie, ktoré sľubuje kvalitný umelecký zážitok.

Ako Rimava.sk informovala Tatiana Koniarová z Mestského kultúrneho strediska, predstavenie Ryba v trojke je hrôzostrašnou komédiou o tom, že podceňovať sluhov sa nevypláca. Tri bohaté obstarožné sestry Heckendorfove sa, ako vždy, uchýlia na leto do svojho vidieckeho sídla. Spolu s nimi je tu aj sluha Rudolf, ktorý zastáva tzv. dievča pre všetko. Sťahuje nábytok, nosí kufre, nakupuje, varí, obsluhuje a poskytuje dokonca aj služby celkom intímneho rázu. Po tridsiatich rokoch vernej služby však Rudolf prichádza s myšlienkou splatenia všetkých záväzkov, ktoré voči nemu sestry majú. A tie zas prichádzajú na obludný plán. Lenže kto druhému jamu kope…

Posledná príležitosť zakúpiť si vstupenky v predpredaji trvá len do zajtra, 4. septembra.

Zlatým klincom rimavskosobotského kultúrneho leta bude uznávaný slovenský hudobník, člen viacerých jazzových zoskupení, vyhľadávaný producent, autor  viacerých scénických hudieb pre divadlo, balet, dokument i celovečerné filmy Oskar Rózsa. Spoločne so svojou kapelou v zložení Martin Janočko (bicie), Ondrej Krajňák (klávesy) a Ondrej Štveráček (saxofón) sa na nádvorí Reduty Čierny orol predstaví v utorok, 8. septembra o 19-tej hodine.

Podujatie Hot Art 2009 organizuje Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote v spolupráci so Spojenou školou. Projekt podporilo Ministerstvo kultúry SR.

Zdroj: Rimava.sk (PR-článok)

Súvisiace články

Hot Art 2009 - Jana Kirschner, Heľenine oči, Oskar Rózsa, či Afro Campana
Hot Art: Mimoriadne úspešný začiatok, divadelný večer s Elou a Hopom dopadol na výbornú
Hot Art 2009: Heľenine oči nesklamali, v Redute odohrali výborný koncert
VIDEO - Hot Art 2009: V Redute Čierny orol odznela exotika v podaní Afro Campana & Friends
VIDEO – Hot Art 2009: Jana Kirschner predviedla v redute Čierny orol ozajstnú koncertnú lahôdku
Hot Art 2009: Na amfiteátri hudobný maratón rimavskosobotských kapiel
VIDEO - Hot Art 2009: V stredu okúzľujúca Caroline Hitland, vo štvrtok hip-hopová megapárty


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross