No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Milka Zimková s Divadlom jedného herca v GAB klube

24. júla 2012 |  | | |

Po minulotýždňovej tanečnej smršti na nádvorí Reduty Čierny orol, sa divákom v rámci kultúrneho leta Hot Art v Rimavskej Sobote predstaví Milka Zimková so svojím Divadlom jedného herca. Vystúpenie sa kvôli výkyvom počasia premiestnilo do Domu Kultúry. Už tento štvrtok o 20.00 hod. sa GAB klub stane miestom divadelného stretnutia divákov s výbornou slovenskou herečkou Milkou Zimkovou.

Jej Divadlo jedného herca oslavuje v tejto divadelnej sezóne 35. výročie. „V podaní tejto známej filmovej i divadelnej herečky uvidíme dve monodrámy Neveľo nás idze, neveľo nám treba, ktorá vznikla na motívy kultového filmu Pásla kone na betóne a do sveta showbiznisu nás zavedie v monodráme Čas kikiríkania / Bonsuár, umelci“ povedala Regina Špitálová z MsKS. „Podujatie sme sa rozhodli uskutočniť v GAB klube, čo je malá divadelná sála v Dome kultúry, ktorá tejto komornej hre vyhovuje a zaručí komfort divákovi aj v prípade nepriaznivého počasia.“ Ako už avizovali, tí, ktorí boli na podujatí Fair play music párty, ktoré predčasne ukončil dážď, budú mať zvýhodnené vstupné. Vstupenky si môžte zakúpiť v MsKS, TIC a pred predstavením.

Milka Zimková bola v novembri 2011 ocenená veľkou cenou GRAND PRIX na Medzinárodnom festivale Divadla jedného herca v poľskom meste Wroclaw. Na spomínanom festivale bola do života uvedená monografia „Milka Zimková – aktorka Slowacka“, ktorú napísal slovenský teatrológ prof. Miloš Mistrík a vydalo ju Európske centrum divadla jedného herca

V rámci kultúrneho leta Hot Art sa v Rimavskej Sobote aj tento rok vystriedajú výborné koncerty, divadlá aj úspešný muzikál. „Privítame tu tých, ktorí aj v minulosti rimavskosobotské publikum veľmi zaujali, ako Peťo Cmorík, samozrejme s iným projektom, na ktorom spolupracuje s Petrom Lipom. , deti zabavia “Kakaovníci” Igor Adamec a Martin Vanek, známi z televízneho vysielania,” informovala Špitálová.

Pre rockerov je pripravený trojkoncert najlepších revivalových kapiel svetových rockových špičiek. Veľkú show prinesie Kiss Forever Band z Budapešti, bratislavskí GNR tribute a Intrepid Metallica tribute.

Na programe je aj najnovšie predstavenie Radošincov “Šťastné konce” či predstavenie Pred obchodom zlatníka v podaní hercov košického Divadla Thália. Vyvrcholením kultúrneho leta bude v závere septembra úspešný československý muzikál s piesňami skupiny Elán Ôsmy svetadiel.
„Kultúrne leto obohacujú aj celodenné akcie ako Westernový deň, ktorý bol kvôli nepriaznivému počasiu preložený a Džezový putovný festival, ktorý je naplánovaný na september,“ uzavrela Regina Špitálová.
Zdroj: Rimava.sk, sponzorovaný článok (Rimava.sk – hlavný mediálny partner podujatia)

Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.

Súvisiace články
VIDEO/FOTO: Skvelú Fair Play Music Party predčasne ukončila búrka


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross