No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Krajskí poslanci schválili financie na rekonštrukciu amfiteátra v Rimavskej Sobote

6. júla 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Spolu 250-tisíc eur bude mať k dispozícii mesto Rimavská Sobota na rekonštrukciu miestneho amfiteátra. Na uplynulom zasadnutí zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja o tom rozhodli krajskí poslanci.

Ešte na májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote informoval poslanec Zoltán Cziprusz z klubu Aliancia – Szövetség o tom, že mesto môže získať od kraja financie na opravu miestneho amfiteátra vo výške 100-tisíc eur, ak samo vyčlení na tento účel určitý obnos peňazí. Poslanci rozhodli o tom, že na rekonštrukciu amfiteátra pôjde 150-tisíc eur z mestskej kasy pod podmienkou, že prispeje aj kraj.

Článok pokračuje pod reklamou


Na uplynulom krajskom zasadnutí bolo schválené uznesenie, podľa ktorého Banskobystrický samosprávny kraj prispeje sumou 100-tisíc eur. Informáciu pre Rimava.sk potvrdil poslanec Cziprusz. Na obnovu miestneho kultúrneho stánku je tak spolu vyčlenených 250-tisíc eur.

Ako ešte v máji povedal poslanec Cziprusz, s riaditeľkou MsKS Milanou Jutkovou si amfiteáter prešiel. Medzi najpotrebnejšie rekonštrukcie zaradili napríklad: komplexná výmena elektroinštalácie v celom objekte okrem technickoadministratívnej budovy, rozvodová skriňa na javisku, hlavná rozvodová skriňa, osvetlenie hľadiska z premietacej kabíny, osvetlenie pokladní, bezpečnostné kamery s nočným videním, komplexná rekonštrukcia bleskozvodov, oprava vonkajších plášťov premietacej kabíny, oprava povrchu javiska, oprava oplotenia, oprava vstupných brán, komplexná rekonštrukcia hľadiska, oprava schodísk, výmena lavičiek za sedačky s operadlom - ideálne sklopné, inštalácia smetných košov do hľadiska, inštalácie ventilačného systému na zníženie vnútornej vlhkosti toaliet, izolácia vonkajších plášťov toaliet.

„Nehovorím, že všetko by sme vedeli spraviť za 250-tisíc eur, ale asi len to najdôležitejšie,“ dodal Zoltán Cziprusz.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross