No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Krásna Hôrka je o krok bližšie k rekonštrukcii. Na jej obnovu už vypísali medzinárodnú súťaž

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE – Verejné obstarávanie na rekonštrukciu hradu Krásna Hôrka chcelo Slovenské národné múzeum (SNM) podľa slov jeho generálneho riaditeľa Branislava Panisa vypísať do konca septembra. Podarilo sa im to až teraz. Tak či onak, pre čiastočne zničený hrad to predstavuje dôležitý medzník na ceste k obnove.

V Úradnom vestníku Európskej únie bolo dnes zverejnené oznámenie o verejnej súťaži, vypísanej Slovenským národným múzeom s názvom zákazky Obnova hradu Krásna Hôrka a revitalizácia bezprostredného okolia hradu.

Článok pokračuje pod reklamou


Verejné obstarávanie vypísalo Slovenské národné múzeum, predpokladaná hodnota zákazky je 19 630 000 eur bez DPH. Ako ďalej informovalo múzeum, ako verejný obstarávateľ budú musieť pre záujemcov o zákazku realizovať obhliadky na hrade. „Termín na prihlásenie sa na takúto obhliadku je do stredy 8. decembra 2021. Lehota na predkladanie ponúk na realizáciu zákazky je do 25. januára 2022,“ uviedlo ďalej SNM.

„Vyhlásenie tejto medzinárodnej súťaže predstavuje významný medzník na ceste k obnove hradu Krásna Hôrka a k tomu, aby mohla Krásna Hôrka opäť otvoriť brány pre svojich návštevníkov. Projekt vypracovaný Slovenským národným múzeom bol odsúhlasený Krajským pamiatkovým úradom v Košiciach. Naším cieľom je komplexná obnova hradu Krásna Hôrka a revitalizácia jeho bezprostredného okolia, aby v podhradí vzniklo moderné a pekné zázemie pre turistov,“ povedal Branislav Panis.

Ako ďalej dodal, osobitne im záleží na kvalitnej a udržateľnej obnove hradu, ktorá musí byť nielen estetická, ale musí spĺňať všetky požiadavky na uspokojenie požiadaviek návštevníkov v 21. storočí. 

Hrad zachvátili plamene ešte v roku 2012. Viac o rekonštrukcii hradu si môžete prečítať v našom staršom článku.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross