No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Letné kino na Hlavnom námestí prilákalo mnoho ľudí. Padali aj Perzeidy

V Rimavskej Sobote začali sériu premietaní. Filmový večer pod holým nebom pritiahol mnoho ľudí. Organizátori museli prikladať lavice, niektorí ľudia našli miesto na lavičkách, iní si priniesli vlastné pohodlnejšie rozkladacie kreslá. Originálny zážitok z komédie pod názvom Cez prsty dotvorili aj prelietajúci pár Perzeíd (sledovať ich je možné do konca augusta, pozn. red.).

Článok pokračuje pod reklamou



Bažant Kinematograf 2020 – Rimavská Sobota sa prvým filmom niesol v znamení českej produkcie. Priblížil lásku pod volejbalovou sieťou. Letná romantika a stret mužského a ženského sveta dotvorený letnou atmosférou – film Cez prsty je ukážkou toho, že i človek, ktorý urobí chyby, dostane od života novú šancu.

Druhý filmový večer bude dnes pokračovať v romantickej atmosfére. Tú navodí film Loli paradička zo slovenskej produkcie. Tragikomédia vykreslí lásku dvoch nezameniteľných postavičiek z východného Slovenska.

Na inú nôtu zahrajú Vlastníci. Film, za ktorým stoja Slováci i Česi, divákov dostane na domovú schôdzu, na ktorej sa vlastníci pokúšajú o nemožné. Komediálna dráma ukáže, že vyriešiť problémy týkajúce sa správy ich domu, môže byť skutočne náročné.

Kino na námestí uzavrie 21. augusta Posledná aristokratka. Komédia z česko-slovenskej produkcie podľa rovnomenného knižného bestsellera Evžena Bočka divákom predstaví Newyorčana Franka, ktorý sa so svojou aristokratickou rodinou vráti do Čiech, kde má svoje korene. Stret s českou realitou im prinesie mnoho nečakaných situácií, ale i vážnych rozhodnutí.

https://www.facebook.com/Rimava.sk/videos/342393606947228/

Filmové večery odštartujú vždy o 20:30 na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote od 18. do 21. augusta. Vstup je voľný.

Koncom týždňa bude koncert skupiny Para, či stand-up komik Lužifčák

Premietanie pokračuje až do piatku, kedy v rimavskosobotkom dome kultúry chystajú dvojdňový formát multižánrového festivalu pre náročnejšieho diváka. Tento unikát pod názvom Fraj naplánovali na 21. a 22. augusta priamo v centre Rimavskej Soboty a jeho témou budú hranice. Hlavným hudobným lákadlom druhého ročníka festivalu FRAJ bude skupina Para.

Vôbec po prvý raz v teréne si budú môcť diváci naživo vychutnať humoristický podcast Lužifčák.

Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na koncerty Mateja Tále, Džumelca či skupiny Klipers. Svoj nový elektronický projekt predstaví Zuzana Mikulcová. Fanúšikov literatúry poteší čítačka a diskusia s jedným z najuznávanejších slovenských spisovateľov Michalom Hvoreckým. Podľa Kubelku sa diskutovať bude aj o vážnosti klimatických zmien. Divadlo zastúpi Juraj Mitro so svojou inscenáciou Cesta kolem mého pokoje.

Zoznam ďalších podujatí v R. Sobote a okolí nájdete v kalendári podujatí tu.

R. SOBOTA: Festival FRAJ prinesie do nášho mesta skupinu Para

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross