No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Festival FRAJ prinesie do nášho mesta skupinu Para

17. augusta 2020 |  | 

Rimavskosobotský Dom kultúry pravidelne organizuje podujatia prinášajúce do mesta rôzne formy kultúrneho vyžitia. Unikátom v tomto ponímaní je festival FRAJ, ktorý predstavuje formát dvojdňového multižánrového festivalu pre náročnejšieho diváka. Uskutoční sa 21. a 22. augusta v centre Rimavskej Soboty a jeho témou budú hranice. Ako ďalej pre Rimava.sk priblížil PR manažér FRAJu Filip Kubelka, hlavným hudobným lákadlom druhého ročníka festivalu FRAJ bude skupina Para.

Článok pokračuje pod reklamou



Okrem nej sa môžu návštevníci tešiť na koncerty Mateja Tále, Džumelca či skupiny Klipers. Svoj nový elektronický projekt predstaví Zuzana Mikulcová.

Fanúšikov literatúry poteší čítačka a diskusia s jedným z najuznávanejších slovenských spisovateľov Michalom Hvoreckým. Podľa Kubelku sa diskutovať bude aj o vážnosti klimatických
zmien. Divadlo zastúpi Juraj Mitro so svojou inscenáciou Cesta kolem mého pokoje.

Vôbec po prvý raz v teréne si budú môcť diváci naživo vychutnať humoristický podcast Lužifčák.
Na festivale sa zastaví aj Potulná galéria, ktorá do slovenských regiónov prináša mobilné výstavy, performance a koncerty, prostredníctvom ktorých upozorňuje na potrebu kriticky myslieť.

Organizátori majú podľa Kubelku ambíciu vytvoriť z festivalu niečo ako regionálnu miniverziu Pohody. „Našim cieľom je z FRAJu vybudovať etablovaný festival alternatívnej kultúry, kde návštevníci zažijú kontakt so známymi umelcami, ktorí v našom meste bežne nevystupujú, ale zároveň prídu objavovať novú, nepoznanú kultúru,” hovorí riaditeľ festivalu Tomáš Bálint, ktorý má na svedomí aj projekty Ťahaj domov, Konfereska či Kvízmajster.

Tomáš vo festivale vidí aj prostriedok na zlepšenie imidžu mesta a verí, že naň prídu tiež ľudia z iných regiónov. „Rimavská Sobota je na Slovensku známa najmä ako centrum nezamestnanosti. My sme ale presvedčení, že mesto, ako aj celý región má čo ponúknuť a chceme to prezentovať ľuďom z rôznych kútov Slovenska.”

Kompletný program a lístky vo zvýhodnenej predpredajovej cene 9 EUR sú dostupné na stránke festivalu www.fraj.sk.

R. SOBOTA: Multižánrový festival Fraj odštartoval, na svoje si prídu malí i veľkí

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross