No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Múzeum ani v čase koronakrízy neupustí od tradície, toto pripravili návštevníkom

16. mája 2020 |  | |

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote ani v tejto neľahkej situácii sa rozhodlo neupustiť od tradície a vyšlo v ústrety návštevníckej verejnosti tým. V pondelok 18. mája pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí bude vstup bezplatný. Rimava.sk o tom informovala Martina Oštrom Mareková, PR referentka múzea.

„Múzeum bude otvorené mimoriadne aj v pondelok, napriek tomu, že býva v tento deň v týždni pre verejnosť uzatvorené. Návštevníkom ponúkame bezplatnú prehliadku stálych expozícií a výstavy Nieto majstra nad kováča…,“ priblížila Mareková.



Medzinárodný deň múzeí je sviatkom všetkých múzejníkov od roku 1977, kedy tak rozhodla Medzinárodná rada múzeí ICOM počas generálnej konferencie v Moskve. Múzeá patria k inštitúciám, ktoré zohrávajú veľkú úlohu pri ochrane kultúrneho dedičstva. Zhromažďovanie a odborné spracovanie predmetov, konzervovanie, výskumy, prezentovanie zbierok, organizovanie vzdelávacích aktivít a mnoho ďalšieho patrí k činnosti každého múzea.

„Gemersko-malohontské múzeum je múzeum s regionálnou pôsobnosť dokumentujúce prírodné a kultúrne dedičstvo regiónov Gemer a Malohont. Je piatym najstarším múzeom na Slovensku (1882). Okrem stálych expozícií ponúka viacero krátkodobých výstav, zaujímavé podujatia, prednášky, vyučovacie hodiny a animačné programy,“ zakončila PR referentka.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross