No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Organizátori festivalu FRAJ prichádzajú s novým projektom FRAJ Sessions

24. mája 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Fanúšikovia festivalov sa už určite nevedia dočkať letných podujatí. Organizátori festivalu FRAJ sľubujú, že si priaznivci kvalitnej hudby prídu na svoje aj vďaka ich novému projektu.

Nazvali ho FRAJ Sessions a má vytvárať priestor pre mladých slovenských hudobníkov z alternatívnej scény. "Známi sú najmä z vysielania Rádia_FM, ktoré je hlavným mediálnym partnerom podujatia," uviedol autor projektu a predseda OZ FRAJ Tomáš Bálint. Cyklus koncertov - FRAJ Sessions, sa bude konať v átriu rimavskosobotského podniku Dekáč.

Článok pokračuje pod reklamou


„V Rimavskej Sobote, žiaľ, absentuje nezávislé kultúrne centrum, aké v dobrom závidíme okolitým mestám. Tento nedostatok však čiastočne kompenzuje práve Dekáč, kde sa koncerty, ale aj iné kultúrne podujatia, organizujú nepravidelne, no s veľkým úspechom už takmer 20 rokov,” objasňuje motiváciu vzniku projektu Bálint.

Sériu koncertov otvorí 11. júna skupina God and Eve, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje prvky art-popu, jazzu či psychedélie. "Do Rimavskej Soboty pricestujú rovno zo Slovinska, kde sa predstavia v rámci showcaseového festivalu MENT."

Hudobný cyklus bude pokračovať 2. júla vystúpením Toella, ktorý by mohol potešiť fanúšikov popu, alt-rocku a rapu. "Jeho debutový album bol nominovaný na cenu Radio_Head Awards. V rovnakej ankete uspela aj tretia interpretka tohtoročných FRAJ Sessions. Objav minulého roka, hudobníčka Nina Kohout, svoju hudbu podfarbuje temnotou slovenského folklóru a vplyvmi vážnej hudby a moderného umenia." Svoj vlastný, nadčasový a miestami zvláštny anarchický svet predstaví rimavskosobotskému publiku 6. augusta.

Článok pokračuje pod reklamou


Všetky koncerty sa uskutočnia v sobotu o 21-tej hodine a predchádzať im bude krátka diskusia s vystupujúcimi. „Veríme, že si Soboťania tieto skvelé hudobné večery pod holým nebom nenechajú ujsť. Vďaka podpore Dekáča si ich navyše budú môcť vychutnať úplne zadarmo,” dodal Tomáš Bálint.

Podujatie finančne podporil Fond na podporu umenia a Sociálny a kultúrny fond SOZA – Slovenského ochranného zväzu autorského.

Rimava.sk je mediálnym partnerom podujatia.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross