No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Predĺžený víkend plný folklóru a ľudovej tematiky sa začne už zajtra

3. augusta 2022 | | |  | 

KOKAVA NAD RIMAVICOU - Už zajtra (4. 8.) sa začne folklórny festival Koliesko. Kokava nad Rimavicou sa tak po 31. raz na štyri dni stane centrom ľudovej kultúry, tanca, spevu, rôznych pochúťok, tradícií i remeselníkov.

Populárne podujatie odštartuje vo štvrtok stretnutím mladých folkloristov v rekreačnom zariadení neďaleko Kokavy. Nasledujúce dni sa dianie presunie už aj do obce.

Článok pokračuje pod reklamou


Návštevníci si budú môcť pozrieť bohatý program na rôznych miestach.

Tanečníci, speváci aj muzikanti sa predvedú pri fontáne, v sále domu kultúry aj na tamojšom amfiteátri. Medzi účinkujúcimi sa predstavia napríklad ĽH FS Podpoľanec, FS Kokavan, Kmotry a kmotrovia z Detvy, DFS Pramienok, FS Šarišan, DFS Kukučky, FS Ipeľ, DFS Jánošík, fujaristi, heligonkári, trombitáši, dychovka a mnohí ďalší.


K TÉME: V lete sa uskutoční už 31. ročník festivalu ľudovej kultúry - KOLIESKO


Pozornosť budú priťahovať aj sprievodné akcie.

K dispozícii bude miestna knižnica, do života uvedú publikáciu Povesti z Kokavy nad Rimavicou a otvoria štyri výstavy. Lákadlom bude remeselná ulička, kde sa odprezentujú šikovní remeselníci, a veľkej obľube sa tešia aj dvory plné zábavy a pochúťok. Návštevníkov privítajú vo dvore Paľa Bútora či u Jurka a Ďurka. Otvorené budú aj dvory fujaristov, kokavský, pri krčme Lúč, sklársky či cigánsky.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross