No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Knižnica chystá po prvýkrát Deň otvorených dverí. Tu je program

Knižnica Mateja HrebenduKoncert, divadlo, besedy, tvorivé dielne, hry, výstavy či stretnutia s autormi pripravuje Knižnica Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote na záver týždňa. V piatok, 12. septembra, tu bude Deň otvorených dverí. Ako pre Rimava.sk potvrdila riaditeľka knižnice Táňa Mikitová, takéto podujatie organizujú po prvýkrát. Podľa jej slov zostavili rôznorodý program, no chceli sa v ňom zamerať hlavne na región.

Program je celodenný, dopoludnia o 9:30 hod. sa návštevníci knižnice môžu tešiť na stretnutie s Tiborom Hujdičom alias „pánom Mrkvičkom“, ktorý sa zameriava na literatúru pre deti a mládež. Pripravené má aj knižné hádanky.

O 10:00 hod. sa začne cesta do minulosti s Rimavskosoboťankou Katarínou Borosovou, autorkou príbehov z histórie mesta. V piatok všetkým zvedavcom porozpráva to, čo nevedeli o histórii Hlavného námestia.

Knižnica chystá aj tvorivé dielne, šikovné ruky budú vyrábať šúpolienky, stromčeky šťastia, mydielka, šperky, tvoriť sa bude aj z vaječných škrupín či korálikov, chýbať nebude ani trblietavé tetovanie.

Na návštevníkov čaká aj výstava knižných vzácností a putovanie za starým pokladom.

Slávnostné otvorenie Dňa otvorených dverí je naplánované na 14.00 hod. Vystúpia mažoretky, na gitare zahrá Mária Páková. Budú sa odovzdávať ocenenia,  otvoria aj výstavu Knižnica vo fotografii.

Popoludní o 15.30 hod. bude knižnica plná smiechu. Predstavenie „Karamelový smiech“ prinesie súbor Alterna pri rimavskosobotskej ZUŠ.

O 17.00 hod. vystúpi s brušnými a havajskými tancami tanečná skupina Nadira.

Podvečer o 18.00 hod. sa začne beseda s autorom knihy Slováci tohto kraja, Petrom Dragijským.

Bodkou na záver bude vystúpenie speváčky Zuzany Mikulcovej o 19.00 hod.

Okrem toho počas dňa Ľudovít Gaál predstaví kamene ako ich nepoznáme, SČK pripravuje rýchlokurz prvej pomoci, János Boholy priblíži umenie šachu na guľovej šachovnici. Na nádvorí sa bude hrať záhradný šach, pripravená je aj ochutnávka čajov a ochutnávka miešaných nealko drinkov.

Vedeli ste, že tento rok uplynulo už 20 rokov, odkedy knižnica oficiálne funguje v budove na Hlavnom námestí? Ako riaditeľka Táňa Mikitová vysvetlila, predtým knižnica sídlila v budove múzea. V novom sídle knižnicu oficiálne otvorili počas Dní mesta v máji 1994.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross