No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: 20. sezónu letného festivalu Bažant Kinematograf už zajtra otvorí film Mimoriadna udalosť

10. augusta 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Najväčší putovný letný filmový festival Bažant Kinematograf už po neuveriteľný dvadsiaty raz prinesie aj do Rimavskej Soboty výnimočné filmové zážitky pod hviezdnou oblohou. S kolekciou štyroch slovenských a českých filmov sa zastaví v 16 mestách. U nás si ho na Hlavnom námestí budete môcť vychutnať počas letných večerov od 11. – 14. augusta od 21.00 hod. Dvadsiata sezóna prinesie filmy: Mimoriadna udalosť, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Známi neznámi a Šťastný nový rok, tentoraz s podtitulom Dobro došli.

Program v Rimavskej Sobote

11. 8. o 21.00 hod. Mimoriadna udalosť
12. 8. o 21.00 hod. Prvok, Šampón, Tečka a Karel
13. 8. o 21.00 hod. Známi neznámi
14. 8. o 21.00 hod. Šťastný nový rok 2: Dobro došli

Článok pokračuje pod reklamou


Dvadsiatu sezónu otvorí na každej zastávke film s príznačným názvom Mimoriadna udalosť režiséra Jiřího Havelku, voľne inšpirovaný skutočným príbehom „splašeného vlaku", ktorý pred pár rokmi v Česku ušiel strojvodcovi aj s cestujúcimi.

Podobne ako v režisérovej úspešnej prvotine Vlastníci (v programe Bažant Kinematografu 2020) sa skupina neznámych a rôznorodých ľudí musí popasovať so skutočne mimoriadnou situáciou. S rôznymi životnými situáciami sú konfrontovaní aj hrdinovia debutu Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel, veční mladíci, ktorí na pomaturitnom stretnutí po dvadsiatich rokoch vyhlásia vojnu kríze stredného veku. Film je adaptáciou Hartlovho rovnomenného knižného debutu a bestsellera, do ktorej autor však zapracoval aj niekoľko zmien a prekvapení.

Netradične prebieha aj silvestrovský večer vo filme Známi neznámi, v slovensko-českom remaku úspešnej talianskej snímky Úplní cudzinci (r. Paolo Genovese) v réžii Zuzany Mariankovej. Zápletka je zdanlivo neškodná: priatelia sa dohodnú, že vyložia na stôl mobilné telefóny a všetky prichádzajúce hovory či správy budú prijímať spoločne. Rozlúčka so starým rokom vďaka tomu naberie skutočne divoké obrátky.

V pokračovaní diváckeho hitu režiséra Jakuba Kronera Šťastný nový rok, tentoraz s podtitulom Dobro došli, sa po svojom novoročnom dobrodružstve zase štyri kamarátky ocitnú v lete v Chorvátsku a robia všetko pre to, aby sa aj tá štvrtá z nich úspešne vydala. Ich rodiny totiž opäť vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu.

Generálnym partnerom projektu Bažant Kinematograf je Zlatý Bažant, partnerom 20. ročníka podujatia je Czech Tourism, tradičným mediálnym partnerom je Rádio FM. Digitalizáciu Kinematografu podporil Audiovizuálny fond.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross