No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Slovenský triler Sviňa pritiahol do kina v R. Sobote netradične veľa divákov

11. februára 2020 | |  | | | |

Slovenský politický triler Sviňa, ktorý vypredáva v týchto dňoch kiná, pritiahol nezvyčajný počet ľudí aj do Rimavskej Soboty. Nakrútený je podľa rovnomennej knižnej predlohy Arpáda Soltésza. Odohráva sa v krajine, ktorú ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Ako pre Rimava.sk povedala vedúca Kina Orbis Eva Zibríková, na premiére vo štvrtok bolo okolo 150 ľudí a najviac bolo v sobotu, okolo 300 divákov.

"Ľudia stojaci na lístky sa v sobotu chodili pozerať do sály, či sa ešte zmestia, voľných ostalo len pár radov," povedala Zibríková a dodala, že film si zatiaľ celkovo prišlo pozrieť takmer 800 divákov. Kto ho nestihol, piate premietanie bude ešte aj v piatok, 14. februára.

Slovenské filmy, spolu aj s novu evitovkou Príliš osobná známosť, odštartovali úspešný rok. Podľa vedúcej kina toľko ľudí nechodí bežne do kina. "Najlepšie hodnotenia má Sviňa. Niektorí ľudia vychádzali z kina šokovaní," podotkla Zibríková, ktorú prekvapilo zloženie, mladých bolo málo, viac bola staršia generácia a najmä dôchodci. "Veľmi veľa sme predali dôchodcovských lístkov," podotkla. Veľa ľudí pritom podľa našich informácií film videlo aj v kine v Lučenci.

Článok pokračuje pod reklamou.



Najbližšie podľa Zibríkovej v Rimavskej Sobote ľudia medzi takzvanými trhákmi uvidia Jamesa Bonda a Jakubiskovu Perinbabu. "Zatiaľ však nevieme kedy bude, lebo už ju trikrát prekladali," podotkla Zibríková.
Medzi preloženými filmami aktuálne je aj dokument V hmle od režisérky Zuzana Piussi, ktorý sa zaoberá nedôverou v slovenskú justíciu. Podľa Piussi, ktorá točí politické dokumenty, si vyžaduje zachytiť aj nové súvislosti. "Pravdepodobne budeme preto vo štvrtok, 13. februára hrať namiesto Hmly, film Ukradnutý štát," uzavrela vedúca kina.

Program kina Orbis nájdete na stránke Kina Orbis aj v kalendári podujatí na internetovej stránke www.rimava.sk

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross