No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Čaká na nás Hnúšťankovo, posledná párty v Montegu, oslavy a kúpeľné dni v Číži alebo aj kaštieľny deň

26. augusta 2022 |  | 

Posledný augustový víkend bude na podujatia bohatý. Chystáte sa niekam? Ak ešte neviete, ako budete tráviť voľné dni, možno vás zaujme niektorý z našich tipov na podujatia.

Chcete, aby sa o vašom podujatí dozvedelo čo najviac ľudí? Pridajte ho do nášho kalendára akcií.

Hnúšťankovo - rozprávkové mestečko

Začiatkom júna sa v Hnúšti uskutočnili oslavy mesta. Druhý deň osláv ale organizátori museli upraviť a niekoľko podujatí pre nepriaznivé počasie zrušiť. Prisľúbili zmenu termínu aj pre rozprávkové mestečko Hnúšťankovo. Náhradný termín zvolili na túto sobotu (27. 8.).

Hnúšťankovo pozýva všetkých malých i veľkých na 3. ročník tohto podujatia. Uskutoční sa poslednú augustovú sobotu od 10:00 v Záhrade 1. mája v Hnúšti.

Deti v sprievode rodičov dostanú pri vstupe mapku Hnúšťankova, do ktorej budú môcť v jednotlivých stanovištiach nazbierať za splnenie úloh pečiatky. Ak nazbierate všetkých 8, za odmenu dostanete pamiatkový hnúšťanský groš a balíček s prekvapením. Na stanovištiach na vás čakajú úlohy, pri ktorých sa nielen zabavíte, ale možno aj niečo nové naučíte. Okrem stanovíšť budú pre vaše ratolesti pripravené rôzne atrakcie, ako napríklad fotobúdka, nafukovací hrad, maľovanie na tvár alebo šašo Bambi. A prídu medzi vás aj známe rozprávkové postavičky.

Článok pokračuje pod reklamou



Povstalecká vatra k 78. výročiu SNP

Obecný úrad Veľké Teriakovce v spolupráci so ZO Zväzu protifašistických bojovníkov a OZ Teriakovčan vás pozývajú na Povstaleckú vatru k 78. výročiu SNP. Podujatie sa uskutoční túto sobotu (27. 8.) o 16-tej hodine na futbalovom ihrisku vo Veľkých Teriakovciach.

Pre všetky deti je pripravená rozlúčka s prázdninami formou hier a súťaží. Hasiči si pre deti pripravili penovú párty a večer bude ukončený slávnostným ohňostrojom.


Posledná párty v MONTEGO music clube

Dnes (26. 8.) si môžete vychutnať klubovú párty so super hudbou a pod svetlami reflektorov poslednýkrát. Dvere klubu sa po tejto akcii zatvárajú.

K tomu, aby ste mali ten správny pocit festivalovej atmosféry, aj keď budete v priestoroch klubu, vám pomôže niekoľko kvalitných DJ-ov – RobMike & Lelo, FUSIC, DENDY, Maxx a Matay. Súčasťou akcie, s názvom Project X, bude aj CO2 cryo kanón, konfety a tiež torta.


Deň obce Číž

Posledná augustová sobota (27. 8.) bude patriť oslavám obce Číž. Program má obec pripravený už od rána a ukončí ho slávnostným ohňostrojom. O 7:30 sa začne varenie tradičných špecialít a dopoludnia prebehne slávnostné otvorenie podujatia s ekumenickou omšou. Neoddeliteľnou súčasťou bude aj súťaž vo varení guľášu, ktorého sa zúčastní až 10 tímov.

O 16-tej hodine sa vám predstaví detský folklórny súbor Kelepelők a nasledovať ho bude folklórny súbor mládeže Bazsarózsák. O 18-tej hodine na pódiu vystúpi maďarský spevák Gergő Oláh a za ním bude nasledovať zábava so známou skupinou Sendreiovci z Kokavy nad Rimavicou. Zábava bude pokračovať s DJ-om Erikom, ktorý pre vás bude mať pripravené retro piesne z rôznych dekád. Celé oslavy obce budú ukončené ohňostrojom.


Kúpeľné dni v areáli Prírodných jódových kúpeľov Číž

Po úspešnom Dračom dni si pre vás na záver letných prázdnin v areáli Prírodných jódových kúpeľov Číž pripravili Kúpeľné dni. Program bude prebiehať v piatok a v sobotu (26. a 27. 8.).

V piatok o 18-tej hodine sa môžete v priestoroch kúpaliska zabaviť na horúce rytmické skladby známeho speváckeho dua z Topoľčian - Gipsy Čáve. Kapelu asi veľmi predstavovať netreba a určite poznáte ich známe hity, ako napríklad Topoľčianska Zlatokopka, Si moja hviezda, Krásna alebo ich najnovšiu pieseň Kométa, fúka vietor. Na koncert skupiny Gipsy Čáve je vstupné 5 eur.

V sobotu rovnako o 18-tej hodine vystúpi v kúpeľnej reštaurácii Brunno Oravec, ktorého si môžete pamätať zo súťaže Hlas Česko Slovenska. Hudbe a produkcii sa venuje veľa rokov a vy sa máte určite na čo tešiť. Na Oravcov koncert je vstup bezplatný. A napokon o 22-hej hodine, na znak ukončenia letnej sezóny, bude vypustený veľkolepý ohňostroj.


Kaštieľny deň v Jelšave 2022

Mesto Jelšava vás pozýva na Kaštieľny deň 2022. Dvere Coburgovského kaštieľa budú pre návštevníkov otvorené v sobotu 27. augusta. Súčasťou programu bude aj súťaž dvojčlenných tímov v pílení, štiepaní a ukladaní dreva.


Článok pokračuje pod reklamou


LE NUOVE MUSICHE - Hudba poézie

Nenechajte si ujsť zajtra (26. 8.) o 17:00 jedinečný koncert madrigalovej hudby skladateľa Claudia Monteverdiho a Sigismondo d’Indiu. Päť fenomenálnych spevákov predvedie madrigal vo všetkých jeho podobách od päthlasu až po modernú jednohlasnú monódiu. Spevákov bude sprevádzať baroková harfa a chitarrone.

Účinkujú:
Hilda Gulyás – soprán
Eva Šušková – soprán
Jiří Kukal – altus
Istán Hajdu – tenor
Juraj Kuchár – tenor
Václav Jeřábek – bas
Margit Schultheiss – baroková harfa
Jakub Mitrík – chitarrone – umelecký vedúci.

Ansámbel Le nuove musiche (baroque ensemble alebo barokový ansámbel) sa venuje historicky poučenej interpretácii ranobarokovej, hlavne talianskej hudby na barokových nástrojoch. Pred koncertom od 15:30 hod. bude verejnosti sprístupnený s výkladom gotický kostolík Chyžné.


Rozlúčka s letom vo Vidinej

Posledná augustová sobota (27. 8.) v Novohrade prinesie poriadnu rozlúčku s letom a prázdninami. Vo Vidinej pri Lučenci sa uskutoční veľkolepá akcia, ktorá si za ostatné roky spravila u domácich aj návštevníkov dobré meno.

Vidiná bude žiť takzvanou Rozlúčkou s letom, ktorá je zároveň oslavou dní obce. Ľudia sa majú na čo tešiť. Vystúpia rôzne folklórne skupiny a aj známe slovenské kapely či interpreti. Viac si prečítate na tomto odkaze.


Jazda historickým vlakom

Občianske združenie Veterány.eu pripravilo druhý ročník mimoriadnych jázd vlakom do Kalondy. Historický motorový vlak cestujúcich v sobotu 27. 8. odvezie do Lučenca, na kúpalisko Novolandia v Rapovciach i do obce Kalonda. Viac si prečítate na tomto odkaze.


Exkurzia: Objavte železné srdce Uhorska

Ak vás zaujíma banícka tematika, určite si nenechajte ujsť sprevádzané exkurzie po Železníku. Zahŕňajú návštevu banských obcí, ústia štôlní, šácht, háld či komínov, pekné výhľady ale aj návštevu baníckej expozície. Najbližšia bude v nedeľu 28. 8. Viac si prečítate na tomto odkaze.


Živá hudba v Čiernom Orlovi

Dnes (26. 8.) o 18-tej hodine si môžete vychutnať večeru pri živej hudbe v podaní Magdalény Rákovej a Jozefa Mikulca. Pre návštevníkov bude pripravená aj tombola.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross