No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Fantazijná výstava, mitrovanie, futbalový zápas ale aj dávka umenia. Kam sa vyberiete vy?

22. októbra 2021 | | |  | 

Teplých slnečných dní je stále menej a menej a spolu s nimi ubúdajú aj kultúrne a športové podujatia. Stále sa ich však zopár nájde. My sme opäť do nášho prehľadu tipov na víkend zhrnuli niekoľko z nich.

Ak nejakú verejnú akciu organizujete a v našom prehľade ste ju nenašli, pokojne nám o nej dajte vedieť prostredníctvom nášho kalendára akcií.

Nenechajte si ujsť skvelé predstavenie Shirley Valentine

Už túto nedeľu 24. októbra o 15.00 hod. sa všetci môžeme v rámci SOBOTSKÉHO SENIORFESTU tešiť na skvelú herečku Zuzanu Kronerovú v komédii o žene, ktorá žije obyčajným stereotypným životom a zrazu sa jedného dňa odhodlá k bláznivému úteku do krajiny za stenou!

Vstupné je pre seniorov 1 euro, pre ostatných 5 eur. Predaj vstupeniek bude aj pred predstavením. Sedenie je voľné v režime OTP. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Zápas MŠK Rimavská Sobota – FK Čadca

V sobotu o 14:00 proti sebe na rimavskosobotskom štadióne nastúpia mužstvá MŠK Rimavská Sobota a FK Čadca. Ide o súboj posledných dvoch mužstiev tabuľky.

Hráči MŠK Rimavská Sobota. Foto ilustračné.

Návraty ku koreňom

Na kurze sa zoznámite s technikou mokrého plstenia. Spolu s lektorkou Annou Černákovou si vyrobíte z ovčej vlny krásne pestrofarebné kapsičky, ktoré poslúžia ako kabelky s klopou na ramienko.

Ide o v poradí štvrtú tvorivú dielňu, ktorá je v rámci projektu Návraty ku koreňom naplánovaná na túto sobotu 23. októbra v čase od 9:00 do 13:00 v Dome kultúry v Rimavskej Sobote (vchod od fontány). Poplatok je 5 eur a na tvorivú dielňu je nutné dopredu sa nahlásiť. Kontakt: 0908 805076, [email protected].

Divadelná sezóna vo Fiľakove pokračuje

Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove pripravilo na jesenné mesiace pre milovníkov divadla predstavenia v slovenskom a maďarskom jazyku. Najbližšie, už zajtra 23. októbra, uvedie Jókaiho divadlo v Komárne komédiu Prah v maďarskom jazyku so začiatkom o 18:00 v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove.

Mimel Lučenec dnes nastúpi proti Ridop MIBA Banská Bystrica

Mimel Lučenec dnes o 19:00 nastúpi na domácej palubovke proti druhému tímu tabuľky Ridop MIBA Banská Bystrica. Ako ďalej upozorňujú organizátori, zápas je organizovaný v režime kompletne zaočkovaní.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text

Mitrovanie v Novohrade

Zajtrajšok (23. október) sa bude v Lovinobani niesť v duchu tradícií a ľudovej hudby. Na tamojšom amfiteátri je naplánované Mitrovanie v Novohrade. Návštevníkov budú čakať napríklad prednášky o tradičnom hospodárení na gazdovstve, ukážky strihania oviec a výroby tradičných odevov či výstava fotografií o ovčiarskej časti Novohradu.

Súčasťou programu budú aj ukážky tkania plátna na drevených krosnách a Ľubomíra Žilková z Kokavy priblíži, ako tkať vlnu. Vystúpi aj niekoľko folklórnych súborov. Viac si prečítate na našom partnerskom webe Novohradské.sk.

Jedinečná fantazijná výstava v Lučenci

Synagóga v Lučenci je po Terakotovej armáde a strojoch Leonarda Da Vinciho opäť miestom ďalšej veľkej výstavy. Usporiadatelia sa tentoraz rozhodli navštíviť ríšu fantázie a návštevníkom ponúknuť pohľad na svet drakov a drakobijcov.

"Výstava pochádza z Českej republiky. Vytvoril ju Aleš Drašnár, ktorý sa téme drakov a ich lovcom venuje zhruba 20 rokov. Zaujímavosťou je, že draci sú vraj zobrazení v reálnych veľkostiach so skutočnou povrchovou úpravou tela," ozrejmila Andrea Moravčíková, riaditeľka Mestského múzea v Lučenci. Otváracia doba: utorok až nedeľa od 10:00 do 18:00. Viac si prečítate a niekoľko záberov z výstavy nájdete na tomto odkaze.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross