No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Jesenské čakajú oslavy, na svoje si prídu aj motorkári a fanúšikovia futbalu

8. júla 2022 | | |  | 

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD - Ďalší pracovný týždeň máme pomaly za sebou a prichádza víkend, počas ktorého sa v regióne opäť uskutoční niekoľko podujatí. Vybrali sme pre vás niekoľko z nich.


Chcete, aby sa o vašom podujatí dozvedelo viac ľudí? Pridajte ho do nášho kalendára podujatí.


Deň obce Jesenské

Obec Jesenské opäť oslávi svoj deň obce. Tento rok pripadol na sobotu 9. júla. V rámci 18. ročníka osláv si občania pripomenú aj 100. výročie Futbalového klubu Jesenské zápasmi rôznych vekových kategórií. O 17:00 je naplánovaný zápas starých pánov Jesenského proti DAC legendy južného Slovenska 40+.

V rámci hudobného programu sa na javisko postavia kapely ako Maduar, MC Haver és Tekknő či Helenine Oči. V sprievodnom programe sa objavia aj lezecké steny, regionálny trh Gemer - Malohont, fotobúdka či Ringató - hudobná výchova pre najmenších.

100. výročie organizovaného futbalu v Tisovci

Podobne ako v Jesenskom, aj v Tisovci sa bude oslavovať 100. výročie futbalu. Oslavy už začali počas Dní mesta, kedy otvorili výstavu v Galérii Mestského kultúrneho strediska (MsKS).

Na sobotu 9. júla sú naplánované zápasy na futbalovom štadióne. Najskôr sa prípravkári postavia proti súperovi z Hnúšte, dorastenci proti Banskej Bystrici a muži nastúpia na duel proti fortunaligistovi MFK Ružomberok.

Klasická tancovačka v Montego music club

Montego music club si na tento piatok pripravil pre návštevníkov Klasickú tancovačku, kde si DJi namixovali hudbu z rôznych hudobných štýlov. Brány sa otvárajú už o 22:00 a všetky ženy majú do polnoci vstup zadarmo.

Motorkáreň v Lovinobani

Na svoje si opäť prídu aj priaznivci hlučných strojov. Tentoraz po dvoch týždňoch motoristických pretekov si vytiahnu ľudia motorky a stretnú sa 9. júla v Lovinobani, kde je podujatie Motorkáreň. Akcia sa uskutoční na miestnom amfiteátri.

"Po guľáši či kapustnici je o cca 13:00 výjazd smer z Lovinobane - Ružiná - Divín - Tuhár - Polichno - Halič - Podrečany - Lovinobaňa," uviedlo Lovinobanské občianske združenie Almix s tým, že zahrá aj kapela FourPlayers a pripravená je aj tombola.

Hudobný festival Lesná hudba

V sobotu 9. júla, týždeň po festivale UDVart, pokračuje kultúrne leto vo Fiľakove ďalším podujatím. Cezhraničný hudobný festival Lesná hudba prinesie do mestského parku niekoľko hudobných zoskupení a ďalší program so začiatkom o 10.00 hodine.

V zostave programov sa objavujú programové prvky od koncertov vážnej hudby až po predstavenia rôznej ľudovej hudby a world music, ktoré dopĺňajú prednášky, prechádzky prírodou s odborným sprievodcom, terénna jazda na bicykloch, programy a hry pre deti, ochutnávky miestnych gastronomických špecialít, ukážky remeselníkov, fotografické výstavy a mnoho ďalších zaujímavostí.

Futbalový turnaj

Futbalové ihrisko v Tomášovciach (okr. Lučenec) bude hostiť turnaj štyroch mužstiev. Na tamojšej tráve sa uskutoční už tretí ročník Tomášovského pohára. Turnaj sa uskutoční už najbližšiu sobotu (9. 7.) od 12:00 hod.

"Tak, ako po minulé dva ročníky vás aj tento rok pozývame na futbalový turnaj štyroch mužstiev, kde sa stretneme s nováčikom 5 ligy. S mužstvom, ktoré obsadilo tretiu priečku tesne pred našim A tímom a kvarteto účinkujúcich ukončí výborne hrajúci super z Látok," pozýva TJ Slovan Tomášovce.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross