No active "ca-sidebar-197687" sidebar

TIPY NA VÍKEND: Pripravený je program pre deti aj dospelých, čaká nás Westernový deň aj Ipeľský beh

15. júla 2022 | | |  | 

Ďalší víkend je pred nami. Ak ešte nemáte plány, dávame vám do pozornosti niekoľko podujatí, ktoré nás tento víkend čakajú.

Chcete, aby sa o vašom podujatí dozvedelo čo najviac ľudí? Chýba vaše podujatie v našom prehľade? Pridajte ho do kalendára podujatí.

Deň obce Buzitka

V sobotu (16. 7.) bude v Buzitke veselo. Uskutočnia sa sa tam oslavy dňa obce a jedenásty ročník stretnutia rodákov. Program sa začne popoludní od 14:00 hod.


Banícky deň na Telepe

Verejno-súkromné partnerstvo (VSP) Stredný Gemer dáva do pozornosti podujatie Banícky deň na Telepe, ktoré bude prezentovať dejiny baníckeho remesla.

V časti obce Rákoš, v Rákošskej Bani, bude v sobotu (16. 7.) pre návštevníkov pripravený bohatý program venovaný baníckej histórii, spojený s regionálnymi trhmi a taktiež hudobným vystúpením.



Ipeľský beh

Priaznivci behu sa môžu v sobotu 16. júla zúčastniť jubilejného ročníka Ipeľského behu. Čaká ich 10 kilometrov dlhá trať z Lučenca do Kalondy.

Westernový deň

V sobotu, 16. 7. od 10.30 hod. môžete prísť do Mestskej záhrady na celodenné rodinné podujatie Westernový deň.

Do 16.00 hod. čaká na malých i veľkých návštevníkov pestrý program. Nebudú chýbať westernové scénky skupiny Túlaví vlci, ryžovanie zlata, jazda na koni a koči, súťaže a atrakcie pre deti i vystúpenie country kapiel Elektrum a Bluetrend. Vstupné: 2 € / rodinný lístok pre dve deti a dvoch dospelých: 5 €. Vstupenka slúži pre voľný vstup na všetky atrakcie ako nafukovací hrad, šmýkačka, trampolíny, kolky a pod. Počas celého dňa bude zabezpečené občerstvenie.

Podujatie je súčasťou projektu Rozprávkové prázdniny 2022, ktoré realizuje OZ Oxymoron v spolupráci s MsKS s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja a mesta Rimavská Sobota.


Festival Kokava

Dnes a zajtra (15. - 16. 7.) si pre vás pripravili program aj na amfiteátri v Kokave nad Rimavicou. Dnes na vás budú čakať vystúpenia napríklad Kandráčovcov, Milli Vanilli alebo Róberta Buriana.

V sobotu sa v rámci festivalu uskutoční jedinečné televízne nakrúcanie hudobno-zábavného programu Otto Weiter Show. Na pódiu sa tiež predstavia Martina Koniariková a Giovanni Ricci, ktorých môžete poznať z účinkovania v TV šou SuperStar.


Detský Dračí deň

Aj v prírodných jódových Kúpeľoch Číž vedia, že vytvárať program deťom je náročné, najmä v letných mesiacoch, keď si chcú užiť dva mesiace oddychu a zábavy.

Preto v kúpeľoch program vymysleli za vás a už 17. júla (v nedeľu) môžete so svojimi ratolesťami navštíviť kúpalisko v Číži, kde bude pre nich pripravený Detský Dračí deň, ktorý bude plný rozprávok, divadelných vystúpení, piesní, tajomstiev a odhalení. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Piknik s Čiernymi dierami v kaštieli Betliar

V sobotu 16. júla o 14:00 môžete prísť do kaštieľa Betliar s vlastnou dekou a košíkmi, alebo si ich môžete požičať. Múzeum totiž obnovilo tradíciu piknikov v anglickom parku. Občianske združenie Čierne diery sa pripoja k tomuto podujatiu viacerými lákadlami – novými grafikami na podporu pamiatok, prednáškou o priemysle na Gemeri, komentovanou prehliadkou výstavy a kto vydrží do konca, môže navštíviť bytový dom železiarov z 19. storočia, ktorého obnovu pripravujú Čierne diery v spolupráci s partnermi. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Historický piknik sa uskutoční v prípade dobrého počasia. Kto bude mať chuť prísť v dobovom kostýme, získa voľnú vstupenku na prehliadku kaštieľa. Múzeum Betliar pripravilo tvorivé dielne aj hudobný sprievod.

ĎALŠIE SPRÁVY Z REGIÓNU


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross