No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Pripravených je niekoľko akcií pre deti, v Hnúšti budú Dni mesta, v Tisovci Fedim, v R. Sobote Június Feszt

3. júna 2022 |  | 

Čaká nás víkend bohatý na akcie. Ak sa chcete niekam vybrať, dávame vám do pozornosti tieto podujatia.

Dni mesta Hnúšťa

Dni mesta Hnúšťa sú už tu. Samospráva si pripravila zaujímavý program pre deti a aj pre dospelých. Tešiť sa môžete na populárnu slovenskú hudobnú skupinu No Name, zaspieva rovnako aj Elán Tribute a pre mladšie generácie si mesto pripravilo koncert Adissa a Šortyho.

Deň detí v Rimavskej Sobote

Program k Medzinárodnému dňu detí si pripravila aj Rimavská Sobota. V sobotu 4. júna v Mestskej záhrade čaká na tých najmenších niekoľko aktivít.

Június Feszt na amfiteátri

Júnový Festival (JÚNIUS Feszt) vyvrcholí už dnes 3. júna 2022 na rimavskosobotskom amfiteátri. Na pódium vystúpia obľúbené a medzinárodne známe kapely Neoton Família a Halott Pénz. Aj tento rok organizátori podporia miestnych mladých popových umelcov. Tentokrát sa predstaví Tibor Ruszó, ktorý v roku 2019 vyhral hlavnú cenu v hudobnej talentovej súťaži X-Faktor. Samozrejme, večer sa nemôže končiť bez tanca, a práve preto organizátori pozvali aj známeho rappera a DJ-a DR BRS.

Harmonogram festivalu (3. jún):

  • 16:30 Otvorenie brán
  • 18:00 Ruszó Tibi
  • 19:00 Veľký koncert Neoton Família
  • 21:00 Veľký koncert Halott Pénz
  • 23:00 DR BRS after party

Deň detí vo Fiľakove

Prvý júnový víkend pozýva Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove deti a ich rodičov do mestského parku. 4. júna 2022 od 10:00 hod. si deti aj dospelí budú môcť vychutnať obvyklý pestrý program s bohatými sprievodnými aktivitami pri príležitosti Dňa detí.

Deň detí v Lučenci

Program pre deti si pripravili aj v Lučenci. V sobotu 4. júna od 9:30 sa budú môcť s rodičmi zabaviť v mestskom parku.

Stvorenie sveta

Mestské kultúrne stredisko všetky deti a ich rodičov pozýva v piatok, 3. 6. o 17.00 hod. na nádvorie Čierny orol na predstavenie novej inscenácie Divadla ZkuFraVon z Bratislavy Stvorenie sveta. V predstavení uvidíte nielen zázraky, ale aj to, ako vznikol vesmír, ako to, že slnko svieti vždy len na určitú časť planéty, prečo sú niektoré zvieratá len vo vode a iné len na suchu alebo vo vzduchu. Predstavenie je hosťom festivalu Divadlo a deti 2022, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstup zdarma.

Predstavením vás bude sprevádzať samotný stvoriteľ so svojím pomocníkom Gabom. Čo jeden vo svojej nekonečnej dobrote vymyslí, ten druhý z lásky k nemu vyrobí. A tak to ide už od počiatku vekov. Vhodné pre deti od 5 rokov.

FEDIM v Tisovci

Divadlo mladých sa dostane aj do Tisovca, kde sa bude v dňoch 3. až 5. júna konať 7. ročník celoštátnej postupovej súťaže divadla mladých FEDIM 2022. Počas troch dní uvidíte to najlepšie, čo ponúka slovenská neprofesionálna divadelná sezóna 2022.

V ťažkých dobách. Boje o Slovensko 1919

Podujatie V ťažkých dobách. Boje o Slovensko 1919, ktoré sa bude konať v Tisovci, je súčasťou programu Mesta kultúry Revúca 2022. Terajšie hranice Slovenska nie sú samozrejmosťou. O ich podobu sa muselo tvrdo bojovať. Prvé boje vypukli hneď po vyhlásení Československej republiky dňa 28. októbra 1918, kedy československé vojsko začalo z Moravy obsadzovať územie Slovenska. Po mnohých bitkách bolo Slovensko na konci januára 1919 obsadené. Pokoj však netrval dlho. V máji a júni 1919 došlo k vojnovému konfliktu známemu ako Boj o Slovensko, či boľševický vpád. Tieto udalosti tvrdo zasiahli aj náš región. Cieľom tohto podujatia je po 103 rokoch oživiť spomienky a príbehy našich predkov, ktorých daná vojna zasiahla.

Program:
3. júna 2022
Otvorenie výstavy „V ťažkých dobách“, spojené s workshopmi pre školy

4. júna 2022
9:00 – 14:00 hod. – 1. ročník memoriálu československých hrdinov – turistický pochod po stopách bojov z roku 1919. Zraz pred budovou Mestského úradu v Tisovci
15:00 hod. – Oficiálny pietny akt a spomienková slávnosť k výročiu Bojov o Slovensko na evanjelickom cintoríne v Tisovci
16:00 hod. – Beseda s historikmi na Mestskom úrade v Tisovci

Víkend otvorených parkov a záhrad 2022 v NMG

Počas Víkendu otvorených parkov a záhrad si môžete v Novohradskom múzeu a galérii v Lučenci pozrieť výstavu „Stratený Novohrad", výstavu autorských šperkov Kataríny Žiak a ich stálu expozíciu. Po prehliadke je záhrada ideálnym priestorom na reflexiu zážitku z výstav. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Koncert speváckych zborov v lučeneckej synagóge

O 17:00 hod. 4. júna si v lučeneckej synagóge môžete vypočuť niekoľko speváckych zborov. Podujatie usporadúva Novohradské osvetové stredisko. Viac o podujatí si prečítate tu.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross