No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tisovčanov čaká na Dni mesta piano show Jozefa Hollého, ľudový jarmok a koncerty

30. mája 2012 |  | | | |

Piano show, remeselníci, kotlíkové špeciality, koncerty na námestí aj nočná diskotéka čaká na obyvateľov mesta Tisovec na severe Rimavskosobotského okresu, ktoré v polovici júla oslávi svoje Dni mesta. Ako pre Rimava.sk potvrdila vedúca oddelenia kultúry a športu Miroslava Kojnoková, program bude tento rok dvojdňový, uskutoční sa 13. a 14. júla.

V prvý deň, v piatok, slávnostne zasadne mestské zastupiteľstvo, samospráva udelí ocenenia aj čestné občianstvo. Ako sa na včerajšom rokovaní tisovskí poslanci uzniesli, čestným občanom Tisovca sa stane Zbigniew Nišponský, ktorý v Tisovci študoval na priemyslovke, je jedným zo zakladateľov tisovského speleoklubu. O jaskyniach v okolí Tisovca vydal aj knihu, dnes žije v Košiciach, je známym keramikárom.

Ako šéfka kultúry pre Rimava.sk ďalej uviedla, okrem odovzdávania ocenení je na programe aj piano show Jozefa Hollého, klaviristu, ktorý sa vlani úspešne predstavil aj rimavskosobotskému publiku v rámci podujatia Hot Art.

Sobotňajšia časť osláv Dní mesta sa podľa Kojnokovej bude odohrávať pod holým nebom. Svoje stánky rozložia ľudoví remeselníci, variť sa budú kotlíkové špeciality, popoludní vystúpia rimavskosobotskí folkloristi zo súboru Háj, country skupina Vodopád z Brezna aj Ščamba z Východu. O večerný koncert sa postará skupina Gladiator aj Rock Reunion, potom je pre Tisovčanov ešte pripravená diskotéka.

Podľa slov vedúcej oddelenia kultúry a športu by organizačné zabezpečenie osláv malo stáť približne 14 tisíc eur, financie pôjdu z mestskej kasy aj od sponzorov.

Tisovčania si Dni mesta pripomenú ako poslední v rámci okresu, Rimavská Sobota ich oslávila v máji, Hnúšťa oslavy pripravuje na záver tohto týždňa.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross