No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V piatok bude Babadlo zabávať deti na Hlavnom námestí

3. júna 2009 |  | 

„Ako baba Pačmaga ženícha zháňala“ v podaní prešovského bábkového divadla Babadlo. V piatok, 5. júna, o 16:00 hod. bude priamo na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote krásne divadelné predstavenie venované ľudovým tradíciám a zvykom, ktoré sa pomaly zo života detí akoby vytrácali. V réžii Alžbety Vrešpejovej sa na javisku predstavia herci profesionálneho Bábkového divadla Babadlo z Prešova.  Kombinácia veľkých bábok - manekýnov, živých hercov, ľudového tanca a hudby, prekárania, ľudovej vtipnosti a rozprávkového kúzla, pohltí nielen malého, ale aj veľkého diváka. V prípade zlého počasia sa predstavenie presunie do divadelnej sály Domu kultúry.

Predstavenie je súčasťou 18. ročníka celoštátnej súťažnej prehliadky ochotníckeho divadla dospelých hrajúcich pre deti Divadlo a deti, počas ktorej privíta Rimavská Sobota približne 70 divadelných nadšencov z celého Slovenska. So svojimi predstaveniami príde súťažiť o prvenstvo v tejto kategórii šesť divadelných kolektívov. Víťaz poputuje na vrcholnú divadelnú prehliadku Scénickú žatvu do Martina. „Veľmi nás teší, že sa úplne prirodzeným spôsobom dostali na našu prehliadku dva súbory, ktoré sú čímsi výnimočné – bratislavský divadelný súbor DIKO pracujúci so sluchovo postihnutou mládežou a divadelný súbor Kdesi sa vzalo z Dolného Kubína, v ktorom účinkujú herci s telesným postihnutím“ povedal pre Rimava.sk Ľubomír Šárik, riaditeľ Mestského kultúrneho strediska a zároveň predseda odbornej poroty. „Veríme, že divadelné predstavenia vyčaria úsmev na tvárach detského diváka, či prinútia zamyslieť sa“ podotkol. Medzi šiestimi kolektívami z rôznych kútov Slovenska nebude chýbať rimavskosobotské divadlo Alterna, ktoré sa v tomto roku predstaví nielen pantomimickou miniatúrou „Môj kamarát“ v podaní Ľuda Jánskeho ale aj paródiou na známu Andersenovu rozprávku Cisárove nové šaty.

Prehliadka Divadlo a deti 2009 sa koná 4. – 6. júna 2009 v Dome kultúry. Jej vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum Bratislava a koná sa s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Všetky predstavenia sú prístupné verejnosti, ich časový harmonogram nájdete v kalendári akcií.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross