No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: V R. Sobote dnes odohrá koncert Robert Opatovský

11. septembra 2020 |  | 

Rimavskosobotské publikum čaká tretí koncert Sobotského jazztivalu. Jeho hlavným lákadlom bude Robert Opatovský, výborný spevák a muzikant, stálica Slovenskej hudobnej scény. Jeho nové skladby, ale aj najväčšie hity odznejú v piatok 11. septembra o 19.00 hod. na nádvorí budovy v Čiernom orlovi na Hlavnom námestí. Podľa organizátorov Sobotského jazztivalu si Robo Opatovvský prizval na účinkovanie gitaristu Romana Mečiara a skvelého hráča na trúbku a akordeón Ondreja Jurašiho. Ondrej Juraši patrí medzi výrazných jazzových (či multižánrových) hudobníkov svojej generácie.
Na koncerte nebudú chýbať najväčšie hity - Keď muž miluje ženu, Tancuj, Prší, Natália a mnohé iné. Diváci sa tiež môžu tešiť na novinku Modlím sa hudbou, ale aj viacero nových skladieb v tak trochu jazzovo ladenej verzii.

Vstupné: 10€, predaj vstupeniek v MsKS aj online na www.kulturars.sk

https://www.facebook.com/134467809912101/videos/350199539719052/

"Charizmatického speváka Roba Opatovského špeciálne predstavovať nemusíme. Je známy svojím zdravým životným štýlom a láskou k rodine. Hudobné vzdelanie získal v Bratislave na konzervatóriu pod vedením pedagóga a koncertného majstra Jozefa Zsapku," priblížila pre Rimava.sk Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska.

Článok pokračuje pod reklamou



Spevák má na konte 13 albumov a jeho najnovším singlom je krásna skladba Modlím sa hudbou, ktorou sa Robo vyznáva z lásky k hudbe. Skladba vznikla v čase koronakrízy, kedy celý svet potrebuje liečivú silu hudby. Podľa jeho slov chcel pesničkou vzdať hold svojej láske – hudbe, ktorá ho sprevádza celý život, lieči a nabíja energiou. Venoval ju ľudom v prvej línii, bojovníkom s koronou, lekárom, záchranárom, sestričkám a všetkým obetavým ľudom, ktorí si zaslúžia úctu a rešpekt.

Sobotský jazztival uzavrie svojim koncertom mladý talentovaný jazzový gitarista Andreas Varady so svojou kapelou. Andreas je rodák z Rimavskej Soboty a svoju cestu za majstrovstvom v jazzovej gitare začal už v útlom veku. Ako 10 ročný sa presťahoval so svojou rodinou do Írska a od tej chvíle sa začal jeho raketový vzostup vo svete jazzu. Súčasťou Andreasovej kapely, s ktorou sa na jazztivale predstaví, bude jeho otec „Bandi“ na base a mladší brat Adrian na bicích, čo je veľmi sympatický zjav.

Tretí ročník Sobotského jazztivalu - festivalu kvalitnej hudby v Rimavskej Sobote organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross