No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tisovci už pripravujú Dni mesta. Pozrite si, aký program vás čaká

Zdroj: Mesto Tisovec

TISOVEC – Minulý rok sa ľudia na Dňoch mesta Tisovec zabávali v netradičnom termíne. Júlové podujatie samospráva presunula na september. Tento rok sa však opäť vrátia k tradícii, oslavám mesta bude venovaný prvý júlový víkend.

Ako pre Rimava.sk uviedol vedúci oddelenia kultúry a športu na Mestskom úrade v Tisovci Michal Stejskal, program Dní mesta je zatiaľ predbežný. Poskytol nám ale jeho znenie.

Článok pokračuje pod reklamou


V piatok (1. júla) sa oslavy začnú slávnostným zastupiteľstvom. Jeho súčasťou bude aj vystúpenie slovenského operného dua La Strada, ktoré tvorí barytonista Peter Ďurovec a tenorista Zoltán Mikó. Repertoár operného dua pozostáva zo svetových operno-popových skladieb od interpretov, ako napríklad Andrea Bocelli, zoskupenia II Divo a ďalších.

V sobotu (2. júla) bude pre vás pripravený jarmok venovaný tradičným ľudovým remeslám na Námestí Dr. V. Celementisa pri mestskom úrade a súčasťou bude aj varenie kotlíkových špecialít.


Prečítajte si tiež: Poznáme dátum a program hnúšťanských Dní mesta


Pripravený je aj program pre deti, ktorý im predvedie šermiarsko-divadelná kumpánia Via Historica s divadelným predstavením. Tých najmenších potešia aj atrakcie, ktoré si budú môcť vychutnať do sýtosti. Detský program bude pripravený v priestoroch za evanjelickým kostolom.

Článok pokračuje pod reklamou


Sobota bude programovo nabitá. Na tribúne pred základnou školou vystúpi Folklórny súbor Bystrina z Banskej Bystrice, ktorý vznikol v roku 1980 a prezentuje tance a spevy z rôznych regiónov Slovenska. V areáli ZŠ si môžete pozrieť aj vystúpenie headlinera večera – Desmodu a Roba Šimka a tiež Michala Tučného revival bandu.


Rim. Sobota: Vieme, aký kultúrny program nás čaká na Dňoch mesta. Prídu aj zvučné mená


Dni mesta budú 3. júla ukončené nedeľnou slávnostnou bohoslužbou o 9-tej hodine. Program sa do uskutočnenia podujatia ešte môže upraviť alebo zmeniť.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross