No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Zuzana Mikulcová si v karanténe našla priestor na veci, na ktoré predtým nemala čas

Rimavskosobotská rodáčka – speváčka a hudobníčka Zuzana Mikulcová si v týchto týždňoch našla čas na veci, na ktoré predtým namela čas. Zhrnula ich v niekoľko minútovom videu prostredníctvom alternatívnej činnosti Mestského kultúrneho strediska v R. Sobote, ktoré sa snaží aj v časoch kedy sú pre verejnosť zatvorení, prinášať spomienky prostredníctvom sociálnych sietí. Ako sama Zuzana priznáva, často sa venuje veciam, na ktoré predtým nemala čas, ako napríklad varenie či pečenie.

Nezanedbáva však ani hudbu, ktorá je jej prácou. Podľa jej slov tak chystajú novú pieseň. Na pláne bola pritom už pár rokov, volá sa Nádeje. "Nikdy sme ju nevydali ako skladbu, takže teraz prišiel čas, ju trošku oživiť a dať do nového šatu," priblížila Mikulcová, ktorá sa na Slovensko vrátila z Čiech a tak musela ostať začiatkom marca v karanténe. "Všetkých pozdravujem, som zdravá," povedala pre Rimava.sk speváčka, ktorá aj takýmto spôsobom pozdravuje svojich fanúšikov.

Článok pokračuje pod reklamou



Zároveň ocenila, že si v MsKS na ňu spomenuli a oslovili ju. "Poznáme sa v priateľskom duchu. Rada pomôžem keď viem," poznamenala s tým, že situácia v kultúre a umelcami je aj vďaka opatreniam zatiaľ nepriaznivá.

Do novej skladby bolo treba nahrať hlavný hlas a preto si Zuzka spravila domáce štúdio keďže nemohla ísť do toho normálneho. Okrem iného majú rozpracovaný zaujímavý projekt, ktorý však do istej miery závisí od momentálnych opatrení. "Uvidíme či sa bude realizovať, ale snáď áno," spomenula a dodala, že ide o projekt Fúzie kde spájajú muzikantov aj zo zahraničia, hlavne z Čiech či Maďarska s nimi a tvoria piesne. Okrem toho Zuzka spomenula, že má aj menší projekt - Nahraj mi, v ktorom oslovila širší okruh ľudí. Keď som bola doma, mi napadlo, že napíšem ľuďom a mohli by si zahrať. O tomto projekte uvažovala už aj predtým, keďže kultúru vníma aj tak, že ako keby bola na pleciach umelca. "Niekedy to tak bolo, že ľudia si hrávali doma a aj takýmto spôsobom boli spolu a s kultúrou, čo sa ale vytratilo z domácností a je to všetko skôr zamerané na reprodukovanú hudbu," priblížila.
Ľudia by si aj takýmto spôsobom mohli zahrať, či zaspomínať, že na nejakom nástroji doma hrávali a robilo im to radosť. "Mohlo by to byť pre človeka aj teraz inšpirujúce," dodala Mikulcová.

Svoje postrehy z domácej karantény si môžete pozrieť vo videu Zuzany Mikulcovej - Pozdrav z karantény

https://www.facebook.com/134467809912101/videos/548336319414509/

Zuzana Mikulcová má osobitý a veľmi príznačný hlas, priam stvorený pre džez. Mnohí ju však poznajú práve z televíznej šou Hlas Česko Slovenska. Bola jednou z finalistiek a súťažila v tíme Dary Rolins. Mladá Rimavskosoboťanka začala štúdium na miestnom gymnáziu, dokončila ho v Bratislave. Hrá na klavíri, na flaute a na saxofóne.

A takto vyzerá projekt Zuzky Mikulcovej Nahraj mi.

https://www.facebook.com/ZuzanaMikulcova/videos/1330156800488039/

Zdroj: Rimava.sk, VIDEO: Zuzana Mikulcová

ZUZANA MIKULCOVÁ: Šialenstvo okolo Hlas-u išlo mimo mňa
Koncert Zuzany Mikulcovej uzavrel Sobotský jazztival

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross