No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vo filme o Clementisovi si zahrajú aj tisovskí divadelníci a primátor

24. marca 2009 |  | 

Scény v prostredí „londýnskej“ kaviarne a politického snemu v pripravovanom filme o Vladimírovi Clementisovi dotvárajú aj komparzisti z radov tisovského divadla Daxner. Uplynulú nedeľu sa divadelníci spoločne s primátorom mesta Tisovec Petrom Mináčom zúčastnili natáčania v košických štúdiách. Pre Rimava.sk to potvrdila vedúca divadelného súboru Daxner Júlia Hodoňová.

Ako ďalej spomenula, televízny film o tisovskom rodákovi pripravuje Slovenská televízia Košice. „Tým, že film je o Clementisovi, tak nám ako Tisovčanom ponúkli možnosť účinkovať v niektorých scénach ako komparz,“ objasnila Hodoňová. Zároveň uviedla, že k natáčaniu sa v podstate dostali cez primátora mesta, ktorý s nimi do Košíc cestoval a napokon si nečakane vo filme aj zahral.

„Sme veľmi radi, že náš divadelný súbor Daxner bol do filmu zapojený v rámci komparzu,“ povedal pre Rimava.sk Peter Mináč. Podľa jeho slov by sa predpremiéra filmu mala konať 19. septembra v Tisovci. „Všetko vyzerá tak, že sa to aj stihne,“ uviedol Mináč. Zároveň poznamenal, že tisovskí divadelníci si zahrajú aj v scénach, ktoré by sa mali točiť v niektorý z posledných aprílových dní priamo v Tisovci. Obradná sieň mesta sa vtedy zmení na súdnu sieň, Clementis, ktorého hrá Ján Króner, sa predstaví v úlohe obhajcu.

„Je to skvelý a výnimočný zážitok, zúčastniť sa natáčania s profesionálnym režisérom, štábom a hercami,“ hodnotí svoje dojmy z nedeľňajšieho natáčania členka divadelného súboru Radka Hodoňová. Ako pre Rimava.sk ďalej uviedla, so svojimi divadelnými kolegami dotvárali prostredie „londýnskej“ kaviarne, muži potom účinkovali aj v scéne z politického snemu. „Každopádne to hodnotím ako výbornú a pozitívnu skúsenosť do života,“ vyjadrila sa mladá divadelníčka.

Divadelný súbor Daxner má okrem účasti na natáčaní aj ďalšiu novinku. Už tento týždeň sa uskutoční premiéra novej hry v úprave a réžii  Jaroslava Lacka s názvom Faust alebo Ľudská komédia. Na programe je v stredu (25.2.) a sobotu (28.2.) o 18-tej hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Tisovci.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Radka Hodoňová


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross