No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Žeriav z Krásnej Hôrky zmizne. Dnes začínajú s demontážou

7. decembra 2021 |  | 

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE – Žeriav nad Krásnou Hôrkou stál od roku 2012. Aj napriek tomu, že v posledných rokoch využívaný, platili zaň mesačný prenájom a plánovali v prenájme pokračovať. Avšak Múzeum Betliar začalo dnes s jeho demontážou.

Ako informovala TV Markíza, pôvodná splátka prenájmu bola 500 eur mesačne bez DPH, no od apríla tohto roka sa mesačná splátka navýšila na 2-tisíc eur.

Článok pokračuje pod reklamou


S využitím žeriavu sa ešte počíta pri zákazke Prípravné práce k Obnove hradu Krásna Hôrka. Budúci zhotoviteľ týchto prác bude podľa nastavených míľnikov čiastkových plnení prioritne realizovať práce so žeriavom a následne sa žeriav má demontovať,“ vyjadril sa začiatkom novembra riaditeľ Slovenského národného múzea Branislav Panis.

Múzeum vtedy dodalo, že platenie nájmu je pre nich finančne výhodnejšie než demontáž a následná montáž žeriavu. Viac si môžete pozrieť v reportáži TV Markíza.

Demontáž vežového žeriava z Hradu Krásna hôrka bude trvať dva dni

Článok pokračuje pod reklamou


Ako uviedla vedúca Centra múzejnej komunikácie SNM Zuzana Vášaryová, demontáž vežového žeriava Liebherr 40LC sa uskutočňuje za pomoci vrtuľníka a bude trvať dva dni. „Demontáž sa realizuje v rámci zákazky Prípravné práce k obnove hradu Krásna Hôrka,“ špecifikovala.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross