No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Alexandra Pivková pravdepodobne príde o post poslankyne Národnej rady SR

6. septembra 2022 | |  | 
Zdroj: FB Alexandra Pivková

LUČENEC – Alexandra Pivková (Za ľudí) pravdepodobne príde o miesto v Národnej rade Slovenskej republiky. Ministri za stranu Sloboda a solidarita v pondelok (5. 9.) popoludní podali demisie ako reakciu na nesplnenú požiadavku týkajúcu sa odchodu Igora Matoviča z postu ministra financií.

Článok pokračuje pod reklamou


Z vlády tak spolu s Ivanom Korčokom, Branislavom Gröhlingom a Richardom Sulíkom, ktorý podal demisiu ešte 31. augusta, odchádza aj šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková.

Tá sa do parlamentu dostala na kandidátke strany Za ľudí. Po vymenovaní do vlády za ňu do parlamentných lavíc ako náhradníčka zasadla práve primátorka Lučenca.

Keďže Kolíková si podľa všetkého uplatní poslanecký mandát, Pivkovú to bude stáť miesto v parlamente. Strana Za ľudí v tom prípade príde o jedného zo štyroch aktuálnych poslancov.

Primátorku Lučenca náš partnerský portál Novohradské.sk požiadal o reakciu.

"Dnes (5. 9. 2022, pozn. red.) pani ministerka Kolíková podala demisiu a prajem jej v pozícii poslankyne NR SR veľa dobrých návrhov a nápadov, ako zlepšiť ľudom na Slovensku a v regiónoch život. V žiadnom prípade mi funkcia poslankyne neuberala čas a priestor v meste. Uberala mi však čas určený pre môjho manžela, rodinu a blízkych. Aj napriek všetkému neľutujem túto životnú skúsenosť. Aj vďaka nej sa v mene Lučenca a regiónu ľahšie otvárali dvere v hlavnom meste, pretože pre naše mesto a región to bolo a stále je potrebné," skonštatovala Pivková pre náš partnerský portál s tým, že za krátke obdobie sa jej v parlamente podarilo zrealizovať mnoho vecí a teraz plánuje pokračovať v práci primátorky Lučenca.


Prečítajte si tiež: Primátorom Lučenca chcú byť piati, v Poltári kandidujú dvaja


„Do parlamentných volieb som vstupovala z dôvodu, že pozornosť a pomoc regiónu a ľuďom v Novohrade a juhu Banskobystrického kraja bola za uplynulé dekády minimálna. Vy, ktorí ma dobre poznáte, viete, že nie som človek konfliktov, hašterenia a ani nemám za potrebné každý deň zapĺňať stránky novín. Celý svoj profesijný život si zakladám na poctivej práci a výsledkoch. Vďaka funkcii poslankyne NR SR som mestu šetrila finančné prostriedky, nakoľko za výkon primátorky som poberala len minimálnu mzdu a mohli sme ušetrené peniaze nasmerovať pre potreby nášho mesta," doplnila.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross