No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Primátorom Lučenca chcú byť piati, v Poltári kandidujú dvaja

4. septembra 2022 | | |  | 

LUČENEC - O primátorské kreslo v Lučenci by sa v jesenných komunálnych voľbách malo uchádzať päť ľudí. Kandidátne listiny odovzdali tri ženy a dvaja muži. Pre náš partnerský portál Novohradské.sk to potvrdil hovorca mesta Andrej Barančok.

Článok pokračuje pod reklamou


"Kandidátne listiny odovzdalo aj 69 ľudí, ktorí sa uchádzajú o miesto v 21-člennom mestskom zastupiteľstve. Z nich je 50 mužov a 19 žien," zhrnul Barančok.

Odovzdané kandidátne listiny bude posudzovať volebná komisia, ktorá zasadne začiatkom budúceho týždňa. Preto zatiaľ nie je možné menovať konkrétnych uchádzačov o posty primátora a poslancov.

Kandidáti a kandidátky však už svoj zámer verejne deklarovali. Sú nimi Rút Olšiaková, Renáta Endrődyová, Alexandra Pivková, Peter Jakubove a Michal Kelemen.


STALO SA: V centre Lučenca zrazili chodca, skončil v nemocnici v kritickom stave (+FOTO)


V Poltári sa o post hlavy mesta zaujíma menej ľudí. Ako informovala Jozefína Očenášová z kancelárie primátorky, kandidátne listiny odovzdali dvaja ľudia. Záujem verejne ohlásili Martina Brisudová a Peter Sitor. Počet uchádzačov o poslanecké miesta zatiaľ neprezradili.

Komunálne voľby budú spojené so župnými. Uskutočnia sa 29. októbra.


Prečítajte si tiež: V Tisovci aj Hnúšti má záujem o posty primátorov niekoľko kandidátov


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross