No active "ca-sidebar-197687" sidebar

B. Kollár v Revúcej diskutoval s primátorom mesta, lekármi aj sudcami. Predložená reforma je nedokončená a nemá pre nás zmysel, hovorí J. Buchta

2. novembra 2021 | |  | |
Zdroj: NR SR

REVÚCA – Jedným z dnešných bodov v harmonograme predsedu parlamentu Borisa Kollára bola aj návšteva Revúcej. Na stretnutí s primátorom mesta, riaditeľkou nemocnice a zástupcami revúckych inštitúcií diskutovali o problémoch v regióne.

„Sme radi, že predseda národnej rady dodržal slovo a skutočne prišiel aj do nášho regiónu,“ povedal primátor Revúcej Július Buchta. Prvé kroky predsedu viedli do Nemocnice s poliklinikou v Revúcej, kde sa stretol s primármi aj ostatnými lekármi.

Článok pokračuje pod reklamou


„Bavili sme sa o problémoch revúckej nemocnice, kde sa do postrehov aktívne zapájali aj lekári,“ vyjadril sa primátor. „Nesúhlasíme, aby sa tento typ reformy týkal našej nemocnice. Sme okres s veľmi nízkou zamestnanosťou a aj to je dôvod, kvôli ktorému nechceme, aby sa reforma v takejto podobe týkala nás,“ vyslovila sa riaditeľka NsP Janette Hrbálová. „Na oddelení pre dlhodobo chorých, na ktorom máme 20 lôžok, sme radi, keď máme 15 pacientov,“ vysvetlila ďalej riaditeľka. „Predložená reforma by mohla našu existenciu úplne zlikvidovať,“ dodala Hrbálová.

Nemocnica v Revúcej. Zdroj: NsP n.o. Revúca

Po prezentáciách plánov a postrehov lekárov sa predseda parlamentu spoločne s primátorom mesta presunuli do miestneho domu kultúry, kde ich už očakávali starostovia z okresu a tak isto zástupcovia okresného súdu a prokuratúry, ktorí prišli poukázať na problémy v regióne.

„Na stretnutí sme sa zhodli, že predložená reforma je nedokončená a nemá pre nás zmysel,“ konštatoval primátor. Vyjadril sa tiež, že by veľmi rád súhlasil s reformami, ktoré by im priniesli výsledky s pozitívnym prínosom pre ľudí a nie proti nim.

„Záver je, že náš okres patrí medzi tie najmenej rozvinuté. Keby sme chceli likvidovať región, toto je cesta,“ povedal primátor a dodal, že predseda parlamentu si vypočul všetky pripomienky a chápe momentálnu situáciu v okrese Revúca. „Boris Kollár nám po tejto návšteve rozumie, je však otázne, či poslanci strany Sme rodina dokážu zvrátiť tento proces, ktorý sa momentálne chystá,“ vyjadril sa Buchta. Ako dodal, je rád, že Boris Kollár navštívil aj málo rozvinuté okresy.

„Prebehla nejaká diskusia. Momentálne neviem, aký to bude mať dopad, ale z môjho pohľadu sme urobili všetko, čo sme mohli,“ dodal na záver primátor.

Proti novej súdnej mape dnes protestovali aj starostovia a primátori z nášho regiónu. Viac si môžete prečítať na tomto odkaze:

Keď chcú reformu, nech ju robia, ale chceme, aby krajský súd ostal v Banskej Bystrici, povedal Z. Cziprusz.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross