No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Dostatok vedomostí a skúseností ma doviedol k tomuto rozhodnutiu. Mám predstavu, ako by mesto mohlo fungovať aj lepšie, hovorí kandidátka na post primátorky Lučenca

20. júla 2022 | |  | 

LUČENEC - Rút Olšiaková sa v októbrových komunálnych voľbách bude uchádzať o post primátorky Lučenca. Poslankyňa mestského zastupiteľstva to pre náš partnerský portál Novohradské.sk potvrdila.

Kandidovať bude ako nezávislá, pričom do budúcnosti nevylučuje podporu niektorých strán.

Článok pokračuje pod reklamou


"Dvadsaťdva rokov som pracovala vo verejnej správe, konkrétne na Mestskom úrade v Lučenci, kde som robila vedúcu odboru životného prostredia a investičnej výstavby. Teraz druhé volebné obdobie pôsobím ako poslankyňa mestského zastupiteľstva. Dostatok vedomostí a skúseností ma doviedol k tomuto rozhodnutiu. Mám predstavu, ako by mesto mohlo fungovať aj lepšie," povedala pre náš partnerský portál Novohradské.sk portál Olšiaková.

V kampani sa chce zamerať najmä na ekonomickú stabilitu a vytvorenie podnikateľského zázemia.

"Rada by som do mesta pritiahla investorov, keďže v uplynulých rokoch registrujeme odliv obyvateľov a priemyselný park máme toho času prázdny. Tu by som chcela začať, aby z Lučenca bolo prosperujúce a ekonomicky stabilné mesto," dodala.

O post by sa mala uchádzať aj súčasná primátorka Alexandra Pivková. Strana Za ľudí schválila jej kandidatúru, no Pivková ju zatiaľ oficiálne nepotvrdila.

NEVYNECHAJTE


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross