No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kotlebovi sa nepáči, že Maňka podpisuje dokumenty

5. decembra 2013 |  | | | |

Mgr. Marian Kotleba a Ing. Vladimír MaňkaTo, že končiaci predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka nezabezpečuje v období po prehratých voľbách do nástupu novozvoleného župana Mariána Kotlebu iba bežnú prevádzku župného úradu a organizácií v pôsobnosti župy, ale podpisuje aj rôzne dôležité dokumenty a zmluvy, považuje Kotleba za podozrivé. Hneď po nástupe do funkcie si chce preto osobitne preveriť všetky takto podpísané dokumenty, či sú pre samosprávny kraj výhodné a či bolo nevyhnutné, aby ich podpisoval Maňka krátko pred svojím odchodom. „Nie že iba ja mám podozrenie, ale chodia mi e-maily od zamestnancov zariadení v pôsobnosti samosprávneho kraja, že sa schvaľujú zmluvy, o ktorých predtým nič nevedeli,“ povedal pre agentúru SITA Kotleba.

Vyjadril sa aj k vyhláseniu zamestnankyne Úradu BBSK, ktorú minulý týždeň uviedol v trestnom oznámení ako zdroj informácií o skartovaní dokumentov na úrade. Tá v pondelok na Maňkovej tlačovej besede povedala, že na úrade sa dokumenty nelikvidujú a ani na to nikto nedal pokyn, čo uviedla aj pri výsluchu na polícii vo štvrtok. „Je to výsledok policajnej práce, ktorá namiesto toho, aby pracovala s údajmi, zverejňuje ľudí, ktorí poskytli informácie,“ uviedol Kotleba.

Víťaz novembrových volieb predsedu BBSK Kotleba sa mal pôvodne ujať funkcie v piatok 29. novembra, na kedy Maňka ešte pred druhým kolom volieb zvolal ustanovujúce zasadnutie novozvoleného Zastupiteľstva BBSK s tým, aby sa ešte do konca roka stihol prijať rozpočet župy pre budúci rok. Po voľbách Maňka tento termín zrušil s odôvodnením, že ho o to požiadali viacerí poslanci, ktorí by sa vtedy nemohli zúčastniť. Náhradný termín zatiaľ nevyhlásil, v pondelok informoval, že bude asi 19. alebo 20. decembra. Priznal, že medzitým podpisuje rôzne dôležité dokumenty, podrobnejšie však chce o nich informovať na tlačovej besede pred ustanovujúcim zasadnutím zastupiteľstva. „Napríklad dnes som podpísal memorandum s Continentalom o duálnom vzdelávaní našich žiakov a sú tu ďalšie a ďalšie dokumenty. Podarilo sa mi zabezpečiť financovanie našich projektov z eurofondov. Sú to milióny eur, ktoré som ešte medzitým vyriešil a budem vás o všetkom informovať na poslednom stretnutí. Ja som sa aj bál, keď tu bolo také prehlásenie, že niekto nebude chcieť eurofondy, bolo by škoda, keby tento kraj o tie eurofondy prišiel,“ uviedol v pondelok Maňka.

Zdroj: SITA


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross