No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Nová primátorka Tornale Erika Győrfiová medzi jej priority zaradila kúpalisko, Zoltánku a aj opravu ulíc

7. novembra 2022 | |  | 
Zdroj: Erika Győrfiová

TORNAĽA – Z volebného súboja vyšla v Tornali ako víťazka Erika Győrfiová. Pôsobí ako hlavná kontrolórka mesta, do tejto funkcie nastúpila v roku 2011, keď ju zvolili vtedajší mestskí poslanci spomedzi siedmich kandidátov. Predtým pôsobila ako vedúca finančného odboru na Mestskom úrade v Tornali a aj ako riaditeľka Daňového úradu v Rimavskej Sobote. Prostredie mestského úradu jej je teda dobre známe.

Novozvolená primátorka, ktorá vystrieda Annu Szögedi, získala vo voľbách 1 072 hlasov, teda 42,74 percent. Odovzdaných bolo 2 508 platných hlasovacích lístkov pre voľby primátora.

Článok pokračuje pod reklamou


„Volebnú noc sme prežívali spoločne aj s kandidátmi na poslancov, ktorí ma podporovali. Neskôr sa k nám pridali aj priatelia a blízke osoby. Bola to pre mňa nová skúsenosť, nakoľko som takúto kampaň absolvovala prvýkrát. Očakávala som pozitívny výsledok, ale samozrejme to napätie tam bolo až do chvíle, kým sme sa nedozvedeli konečný výsledok,“ povedala pre Rimava.sk Erika Győrfiová. Ako dodala, predvolebná kampaň bola v podstate taká, ako aj očakávala. "Ja som sľúbila slušnú kampaň a toho som sa aj držala," doplnila.

V Tornali sa o primátorské kreslo uchádzali aj Marian Dorkin (649 hlasov), Štefan Dusza (108 hlasov) a Róbert Jóry (679 hlasov). Zapísaných bolo 5 727 voličov, volebná účasť dosiahla 45,06 percent.

Ako prvé sa v úrade začne venovať príprave rozpočtu na rok 2023, čo v súčasnosti považuje za veľmi ťažkú úlohu. "Trápi nás energetická kríza, vysoká inflácia, rast nákladov. Chcem sa stretnúť so všetkými vedúcimi zamestnancami, vypočuť si ich názor, aby sme mohli prijať rozumné úsporné opatrenia," uviedla. K otázke personálnych zmien sa nateraz vyjadrovať nechcela.

Pracovné skúsenosti novozvolenej primátorky Tornale. Zdroj: gyorfiova.sk

Prečítajte si tiež: Nový primátor Hnúšte má priority jasné, prikláňa sa aj k niekoľkým zmenám. Uvedomujem si silu získaného mandátu, hovorí Pliešovský

Erika Győrfiová medzi jej hlavné ciele zaradila napríklad kúpalisko, ale aj Zoltánku. "Otvorenie a prevádzkovanie plážového kúpaliska po rekonštrukcii veľkého prírodného bazénu. Ďalej oprava ulíc a chodníkov, nakoľko po vybudovaní kanalizácie sú vo veľmi zlom stave. Maximálnu pozornosť chcem venovať aj Parku Zoltánka vrátane opravy amfiteátra. Využitím prostriedkov z Plánu obnovy chcem uskutočniť aj opravu historickej budovy Bieleho koňa," vymenovala.

Ako uviedla na záver, je presvedčená, že novozvolený poslanecký zbor bude konštruktívne pristupovať k práci a v zmysle svojho sľubu poslanca budú konať v záujme mesta. Zoznam novozvolených poslancov nájdete na tomto odkaze.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross