No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Poslanci v R. Sobote sa budú zaoberať bodmi zameranými na ekonomiku mesta

22. júna 2020 | |  | 

Do poslaneckých lavíc si znovu zasadnú volení zástupcovia občanov v Rimavskej Sobote. V bývalom Župnom dome na Nám. M. Tompu sa poslanci stretnú v utorok, 23.júna. V rámci majetkoprávnych otázok sa má mestské zastupiteľstvo zaoberať aj tým, či predĺži nájom nebytových priestorov v Dome kultúry Michalovi Balážovi, ktorý tam podniká, poskytuje pohostinské a reštauračné služby. Zmluvný vzťah mu končí 30. júna.

Článok pokračuje pod reklamou



So záujmom sa očakáva prezentácia investičných zámerov spoločnosti Architecture and design studio v podaní Františka Kurillu, čo je tiež súčasťou navrhovaného programu rokovania. To je téma možného postavenia pivovaru v Rimavskej Sobote, závodu na spracovanie ovocia na výrobu džúsov, džemov či sušeného ovocia či taktiež závodu na výrobu sladu.

Poslanci sa majú zaoberať aj záverečným účtom a výročnou správou mesta za minulý rok. Súčasťou tohto bodu je hospodárenie príspevkových a rozpočtových organizácií mesta, monitorovacia správa programového rozpočtu mesta.

Poslanecký zbor bude mať na stole tiež návrh na odklad splátok úverov mesta o šesť mesiacov s predĺžením lehoty splatnosti o šesť mesiacov, ale tiež správu o plnení rozpočtu mesta i navýšenie čerpania kontokorentného úveru na obdobie do konca septembra tohto roka. Správu o kontrolnej činnosti za prvý polrok tohto roka predloží hlavný kontrolór mesta Mikuláš Csirmaz, ďalej oboznámi poslancov s kontrolou plnenia uznesení mestského zastupiteľstva a predloží plán kontrolnej činnosti na druhý polrok.

Ďalšími bodmi navrhovaného programu sú informatívna správa o plnení komunitného plánu sociálnych služieb mesta na roky 2015-2020, informatívna správa o stave naplnenosti materských a základných škôl v meste, ako aj všeobecne záväzné nariadenie o ochrannom pásme pohrebísk na území mesta. Poslanci sa majú ďalej zaoberať prerozdeľovaním finančných prostriedkov športovým klubom či návrhom na zmenu v delegovaní zástupcov zriaďovateľa v orgánoch školskej samosprávy škôl a školského zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross