No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Prezidentka Zuzana Čaputová už zajtra navštívi región, takýto program ju čaká

18. júla 2022 | |  | 
Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Už minulý týždeň sme vás informovali o tom, že prezidentka Zuzana Čaputová má naplánovanú cestu do nášho regiónu. Počas nasledujúcich dvoch dní navštívi napríklad Tornaľu, Revúcu či Muráň.

Program regionálneho výjazdu prezidentky SR Zuzany Čaputovej sa začne v utorok 19. júla. Na tento deň má v Tornali naplánované stretnutie s predstaviteľmi samosprávy a Združenia obcí Mikroregión pri Slanej. Jej kroky povedú aj do Agentúry integrovanej starostlivosti, ktorú otvorili minulý mesiac. Tam sa stretne s predstaviteľmi agentúry, zástupcami BBSK a mikroregiónu a s opatrovateľkami.

Článok pokračuje pod reklamou


V poobedňajších hodinách prezidentka navštívi obec Nižná Slaná v okrese Rožňava. Jej kroky povedú aj ku korytu rieky Slaná, kde sa stretne so starostom obce Tiborom Jergom a zástupcom spoločnosti Rudné Bane. Rieka Slaná sa v polovici februára sfarbila dočervena. Príčinou bolo vytekanie banských vôd zo železorudnej bane v areáli bývalého banského podniku Siderit v Nižnej Slanej.

Program prezidentky bude pokračovať v stredu 20. júla návštevou Revúcej, kde sa stretne s predstaviteľmi mesta. Ďalej má naplánovanú prehliadku Múzea Prvého slovenského gymnázia, stretnutie so zástupcami spoločenských organizácií a inštitúcií mesta Revúca a stretnutie so zástupcami OZ Cesta von. Tiež ju čaká diskusia s účastníčkami programu Omama.

V poobedňajších hodinách navštívi obec Muráň. Stretne sa tam so starostom obce a pozrie si ukážku výroby muránskych buchiet v miestnej prevádzke. Jej program bude pokračovať prechádzkou s vedením Správy Národného parku Muránska planina.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross