No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Primátor chcel vedieť, či sa poslankyňa Juhászová pri hlasovaní rozhodovala podľa vlastného vedomia a svedomia

24. apríla 2012 |  | |

Poslankyňa mestského zastupiteľstva Erika Juhászová sa pri svojom poslednom hlasovaní o dopravnom ihrisku údajne nerozhodovala podľa vlastného vedomia a svedomia. Povedal to dnes primátor Jozef Šimko počas diskusie k návrhu rozpočtu, ktorým sa poslanci zaoberali. Primátor chcel ešte na marcovom rokovaní zaradiť do programu kúpu dopravného ihriska, na ktorú by si samospráva vzala úver vo výške 80 tisíc eur, mestský parlament ale nechcel o tejto veci opätovne rokovať. Poslankyňa Juhászová sa vtedy hlasovania zdržala.

Šimko dnes pred poslancami vyhlásil, že po hlasovaní sa poslankyne Juhászovej pýtal dôvod jej postoja, podľa jeho slov mu odpovedala, že nehlasovala podľa slobodného vedomia a svedomia, ale sa podriadila kolektívnemu rozhodnutiu.

Primátor ju preto na dnešnom zasadnutí pred všetkými poslancami vyzval, aby svoje rozhodnutie priblížila a odôvodnila.
.
Ako Juhászová uviedla, nie je si vedomá takýchto slov. "Ja mám na to svoj názor na detské ihrisko," zdôraznila poslankyňa a dodala, že sa pri hlasovaní zdržala, pretože sa nevedela presne vyjadriť.  "Z pozície svojho povolania a učiteľky som za dopravné ihrisko a keďže v tejto problematike sa iba zapracovávam, ja nie som si v tom úplne istá, čo sa týka finančného hľadiska, tak som sa nevedela presne rozhodnúť," povedala.
"Toto bolo tvrdé pán primátor čo ste teraz predviedol," skonštatoval vzápätí šéf ľavicového klubu Ján Végh.
.
Dnešné rokovanie skončilo predčasne, poslanci a primátor sa nezhodli na rozpočte na rok 2012. Väčšina poslancov z rokovania odišla bez vysvetlenia.
.

Zdroj: Rimava.sk

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross