No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Primátorka Milecová neplánuje vstúpiť do niektorej strany

11. júna 2020 | |  | |
Mgr. Irena Milecová na zasadnutí ZMOGaMu v R. Sobote ako podpredsedníčka združenia

Primátorka Tisovca sa nechystá vstúpiť do niektorej z politických strán a ani o tom neuvažuje. Pre Rimava.sk to uviedla Irena Milecová. „Chcem si svoju nezávislosť ponechať,“ doplnila. Vo februárových voľbách do NR SR sa o dôveru voličov uchádzala na kandidačnej listine Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), ktoré sa do parlamentu nedostalo. Pripomenula, že nebola členkou KDH.

Článok pokračuje pod reklamou



„Kandidovala som za túto politickú strana iba ako nezávislá kandidátka,“ poznamenala. Bola to jej prvá skúsenosť s voľbami do zákonodarného zboru. „Kandidovala som za KDH, lebo ju považujem za neskorumpovanú stranu, ktorá nebola v predchádzajúcom volebnom období v parlamente. Miesta na kandidačnej listine mi ponúkali aj iné politické strany. Myslím si, že nie je v mojom záujme venovať sa veľkej politike,“ povedala Milecová. V meste pod Hradovou sedí v kresle primátorky prvé volebné obdobie. O tento post sa uchádzala v novembri 2018 ako nezávislá kandidátka.

Irena Milecová podotkla, že je členkou Rady Združenia miest a obcí Slovenska, zastáva pozíciu podpredsedníčky Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu, má tiež iné funkcie. A to v rámci Vidieckej organizácie pre komunitné aktivity či OZ Partnerstvo Muránska planina – Čierny Hron. „Venujem sa nášmu regiónu, to je pre mňa dôležité. V Rimavskosobotskom okrese je potrebné poriešiť veci, máme vysokú nezamestnanosť. Nekandidovala som do NR SR z osobných dôvodov, lebo by som sa chcela niekde posunúť. Ak by KDH prešlo do parlamentu, snažila by som sa v prvom rade pomôcť nášmu okresu a tiež mestu Tisovec, aby odtiaľto hlavne mladí a vzdelaní ľudia neodchádzali, aby tu mali pracovné príležitosti,“ uviedla Milecová.

Podľa slov tisovskej primátorky majú viaceré strany v programoch veci, s ktorými sa stotožnila, ale aj také, o ktorých to neplatí. „Na sto percent som sa so žiadnou politickou stranou nestotožnila,“ tvrdí.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: www.tisovec.com, www.rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross