No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rimavskosobotský primátor Štefan Cifruš ohlásil kandidatúru do VÚC

30. septembra 2009 |  | | |

Primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš dnes pre Rimava.sk potvrdil, že bude kandidovať v tohtoročných voľbách za poslanca do zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. Podľa jeho slov bude nezávislým kandidátom, s podporou strany EDS (Európska demokratická strana).

„Už dávnejšie ma oslovovali ľudia z okolia rôznych politických subjektov, keďže vedia, že som nezávislý primátor. Rozhodol som sa pre ponuku strany EDS, ktorú som si naštudoval,“ povedal Cifruš. Zároveň priznal, že nad kandidatúrou váhal, k rozhodnutiu mu ale dopomohlo  posledné zastupiteľstvo v Rimavskej Sobote. To podľa jeho slov nemalo nič spoločné so slušnou politikou a morálkou (Cifruš zastupiteľstvo z tohto dôvodu predčasne ukončil, pozn. red.). Zároveň sa vyjadril, že chce hájiť záujmy mesta.

Na otázku, prečo sa rozhodol kandidovať odpovedal, že sa mu nepáči súčasné zloženie poslancov zastupujúcich región. „Vychádza mi, ako keby Rimavskosobotský okres bol rozdelený na sever a juh, čo je spôsobené politikmi a momentálne na to dopláca juh vrátane okresného mesta, čo treba zmeniť,“ konštatoval.
Rovnako si myslí, že okresné mesto musí mať v župe silnejšie zastúpenie. Podľa Cifruša o ňom často rozhodujú spolitizovaní poslanci z ďalších okresných miest.

“Som nezávislý, ale mám zmýšľanie pravicového politika,” dodal Cifruš. „Keďže v dnešnej dobe je nemožné poriadne pracovať ako nezávislý primátor ani poslanec, rozhodol som sa ísť s podporou pravicovej strany,” uviedol na záver.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross