No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Šimko sa dostal do vedenia jedného z parlamentných výborov

Trojlístok šéfov samospráv z juhu Banskobystrického kraja vykonáva zároveň funkciu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Rimavskosobotský primátor Jozef Šimko do zákonodarného zboru prenikol na kandidačnej listine strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. V parlamente zastáva post podpredsedu výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Sú v ňom dvaja podpredsedovia. Okrem toho bol Šimko zvolený za člena výboru pre nezlučiteľnosť funkcií a vo výbore pre európske záležitosti je náhradným členom. Vzhľadom na postavenie tohto výboru má každý jeho člen náhradníka.

Článok pokračuje pod reklamou



Poltárska primátorka Martina Brisudová kandidovala za OĽaNO a pôsobí vo výbore pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Primátorka Lučenca Alexandra Pivková (Za ľudí) je členkou mandátového a imunitného výboru, ako aj výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.


Druhé volebné obdobie sedí v NR SR Stanislav Mizík (Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko) z obce Rovné. Stal sa členom výboru pre kultúru a médiá. Kvinteto poslancov z regiónu dopĺňa Jozef Pročko z Haliče, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidačnej listine OĽaNO. Pôsobí rovnako vo výbore pre kultúru a média a je tiež overovateľom v osobitnom kontrolnom výbore na kontrolu činnosti SIS.

Výbory sú iniciatívne a kontrolné orgány parlamentu. Ich hlavná úloha spočíva v prelúskaní návrhu zákonov, ktoré im NR pridelí. Zloženie výborov súvisí so zastúpením politických strán a hnutí v parlamente. Členov výborov volí NR SR.

Vládnu koalíciu, disponujúcu ústavnou väčšinou, tvoria OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí. V opozícii sa nachádza Smer – SD a Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko.

Zdroj: Rimava.sk, www.nrsr.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross