No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Uniknuté video s ostrými vyjadreniami rozpútalo nový konflikt medzi J. Šimkom a J. Matzenauerom. Padli aj slová ako psychopat a rektálne testovanie

1. decembra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Na včerajšom (30. 11.) mestskom zastupiteľstve bolo opäť rušno. Nechýbali ani výmeny názorov medzi poslancami a primátorom mesta Jozefom Šimkom. Jedna sa odohrala aj pred koncom niekoľko hodinového zasadnutia.

Primátor Šimko konfrontoval poslanca Jaroslava Matzenauera listom, ktorý podľa jeho slov dostal od občana mesta. „Dostal som list, v ktorom vás, pán poslanec, žiadajú o ospravedlnenie, pretože ste hanlivo urazili kresťanov i veriacich v našom meste,“ vyjadril sa primátor.

Článok pokračuje pod reklamou


V liste, ktorý reprodukoval primátor na zasadnutí, zaznela žiadosť o verejné ospravedlnenie na sociálnej sieti poslanca s príspevkom, ktorý by bol uverejnený najmenej na 48 hodín, o ospravedlnenie uverejnené v mestských novinách, a tiež na zasadnutí Mestského zastupiteľstva.

A to všetko pre slovné komentáre vo videu zverejnenom na sociálnej sieti. Video zachytáva veriacich, ktorí vstupujú do Rímskokatolíckeho kostola v R. Sobote v nedeľu 28. novembra, v ktorom sa poslanec vyjadril, že ľudia, ktorí doň vchádzajú majú „v prdeli“ či sa nachádzajú alebo nenachádzajú v lockdowne a "nie sú normálni“. Vo videu odznela aj otázka, či ich idú priamo otestovať. Poslanec reagoval, že áno, ale „rektálne hadicou“.

„Hrubo a urážlivo komentuje vstup do kostola pár veriacich, ktorí podľa platných pravidiel išli len na prijímanie, teda nebola slávnostná omša a po prijatí Božieho tela – oblátky, ihneď opustili priestor kostola,“ reprodukoval primátor.

„Jedná sa o veľmi šírené video, na ktorom sa pohoršovali traja ľudia na nedodržiavaní protipandemických opatrení, a tiež vôbec nie je pravda, koľko uvádzajú, že tam bolo ľudí, pretože tam ich bolo oveľa viac. Nemám sa čo ospravedlňovať, pretože to vôbec nebolo mierené na kresťanov alebo veriacich, ale práve na bezohľadnosť k tomu, že sa šíri vysoko nebezpečná choroba,“ vyjadril sa poslanec Matzenauer.

„Vyjadrím sa rovnako, aj keby to bolo kaderníctvo alebo kvetinárstvo a vidím tam rovnaký počet ľudí. Keď hovoríte, že som taký bezohľadný, zdvihol by som telefón a zavolal na hygienu alebo políciu, a to som neurobil. Toto vôbec nepatrí na pôdu mestského zastupiteľstva,“ pokračoval Matzenauer.

„Žiadajú to odo mňa občania, mali by ste sa ako chlap ospravedlniť a hovorím vám, hanbite sa, ste obyčajný psychopat,“ reagoval Šimko.

Článok pokračuje pod reklamou


„Klamete, ja som to na Facebook nedal, je to zo súkromnej konverzácie, kde sú aj lekári aj epidemiológovia, ktorí plačú nad stavom nemocníc a nad tým, akí sú ľudia bezohľadní a nedodržiavajú opatrenia. Nejedná sa o útok alebo zlobu voči kresťanom, ale ide o to, že ľudia kašlú na to, aké opatrenia sú vyhlásené. Zákony sa majú dodržiavať. Nič viac, nič menej, uzavrel Matzenauer.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross