No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V mestskom zastupiteľstve bude mať prevahu pravica

14. decembra 2010 |  | 

V novozvolenom 19-člennom rimavskosobotskom mestskom parlamente bude mať prevahu pravica. Vytvorenie poslaneckého klubu v zložení desiatich poslancov je už podpísané, spoja sa tak strany SMK, KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS, súčasťou klubu bude aj poslankyňa Alica Csobová, ktorá kandidovala ako nezávislá. Pre Rimava.sk informáciu o dohode potvrdil František Auxt, jeden z nových členov mestského zastupiteľstva a zároveň okresný predseda Strany maďarskej koalície.
Dodal tiež, že na zajtra je naplánované stretnutie pravicového poslaneckého klubu s budúcim primátorom Rimavskej Soboty Jozefom Šimkom.

Ako Auxt priznal, pôvodne poslanci za SMK uvažovali o vytvorení samostatného klubu, napokon sa však priklonili na stranu pravice. „Bude to pestré zloženie,“ podotkol Auxt.

Do jedného poslaneckého klubu tak spoločne zasadnú Peter Juhász, František Auxt a Ladislav Rigó (SMK), Magdaléna Valušová a Tomáš Sliva (Most-Híd), Viliam Vaš a Peter Bartakovič (KDH), Jaroslav Bagačka a Július Sojka (SDKÚ-DS) a Alica Csobová (neka).

V mestskom zastupiteľstve bude okrem toho osem poslancov za stranu Smer-SD (Ján Čeman, Anita Antalová, Ivan Hazucha, Ján Fiľo, Eva Bornayová, Erika Juhászová, Ján Végh, Peter Gulík) a jeden poslanec ĽS-HZDS (Štefan Baláž).

Ustanovujúce mestské zastupiteľstvo sa v Rimavskej Sobote uskutoční v utorok, 21. decembra, o 9.00 hod.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross