No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V náhradných voľbách v Králi dvaja kandidáti na starostu

8. apríla 2010 |  | |

O post starostu obce Kráľ v okrese Rimavská Sobota sa v májových náhradných voľbách uchádzajú dvaja kandidáti. Terajší zástupca starostu František Béreš a bývalý starosta Ľudovít Ligárt (nezávislý), ktorý z funkcie predčasne odstúpil. Rimava.sk informoval vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy na obvodnom úrade Zoltán Pósa. Ako doplnil v jednom okrsku bude o svojom starostovi rozhodovať takmer 750 voličov.

Bývalý starosta Ľudovít Ligárt z funkcie odstúpil koncom minulého roka. Ako v decembri pre Rimava.sk svoje konanie odôvodňoval, boli proti nemu všetci poslanci pričom rozvoj obce takto nemôže fungovať.

Exstarosta začiatkom novembra šoféroval v podnapitom stave. V maďarskej prihraničnej obci Bánréve ho zastavili policajti, ktorých neskôr napadol a v priebehu jednej hodiny sa dopustil šiestich trestných činov. Jeden z poslancov (terajší protikandidát František Béreš) po tomto incidente inicioval petíciu za odvolanie starostu Ligárta. Ten napokon ešte pred jej vypísaním na svoju funkciu abdikoval.

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška vyhlásil náhradné voľby do orgánov samosprávy obcí na 29. mája. V Rimavskosobotskom volebnom obvode sú vyhlásené aj v meste Tornaľa. Tam sa o post primátora uchádza päť kandidátov. Okrem Petra Filadelfiho (nezávislý), súčasnej prednostky Mestského úradu v Tornali Kataríny Hubayovej (nezávislá) a poslankyne NR SR Anny Szögedy (SMK) sa primátorom chce stať aj bývalý riaditeľ úradu BBSK Ján Marcinek (nezávislý), ktorý je od augusta 2008 obvinený z trestného činu prijímania úplatku a je stíhaný na slobode. „Ako posledný v sobotu, 3. apríla, kandidátku priniesol Ladislav Dubovský (nezávislý),“ povedala pre Rimava.sk Milena Helenbaiová z Mestského úradu v Tornali a dodala, že kandidátne listiny bolo možné podávať do polnoci nedeľe, 4. apríla. Na bývalého primátora Ladislava Dubovského bolo podaných viacero trestných oznámení. Je obvinený zo zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Zo svojho postu odstúpil zo zdravotných dôvodov, počas jeho vyšetrovania na vysunutom pracovisku justičnej a kriminálnej polície v Revúcej.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
V máji budú náhradné voľby v Králi aj v Tornali. Exprimátor Dubovský zvažuje, že bude kandidovať
Kráľ: Starosta, ktorý v Maďarsku zaútočil na policajtov, sa vzdal funkcie
Primátor Tornale Ladislav Dubovský dnes odstúpil z funkcie
Mesto Tornaľa je znova v ozdravnom režime


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross