No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tisovci pribudne volebný obvod, počet poslancov sa meniť nebude

7. júla 2010 |  | 

Mesto Tisovec na severe Rimavskosobotského okresu bude mať v ďalšom volebnom období o jeden obvod viac, počet poslancov ostáva nezmenený. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo na svojom júlovom zasadnutí.

„Mestské zastupiteľstvo vo štvrtok, 1. júla, schválilo počet poslancov na jedenásť. Ich počet sa teda nemení,“ povedala pre Rimava.sk prednostka Mestského úradu v Tisovci Zuzana Kederová. Tisovec bude mať maximálny možný počet poslancov. V mestách s počtom obyvateľov od 3 do 5 tisíc môže byť podľa platného zákona o obecnom zriadení deväť až jedenásť poslancov. Ako prednostka uviedla, v Tisovci žije aktuálne približne 4 100 ľudí.

Aj keď počet poslancov ostáva rovnaký, zmeny nastanú v počte volebných obvodov. „Doteraz sme mali jeden volebný obvod. Na obdobie 2010 – 2014 sme v zmysle zákona schválili dva, pribudne obvod Rimavská Píla,“ vysvetlila Kederová. Mestský parlament tak vytvoria desiati poslanci, ktorí budú zvolení vo volebnom obvode Tisovec a jeden poslanec z volebného obvodu Rimavská Píla.

V Hnúšti o počte poslancov a volebných obvodoch ešte nerokovali

V meste Hnúšťa budú o počte poslancov a volebných obvodoch rozhodovať v auguste. Pre Rimava.sk to uviedla prednostka mestského úradu Anna Tóbiková. Mesto Hnúšťa má v súčasnosti trinásť poslancov a štyri volebné obvody, podľa počtu obyvateľov môžu v mestskom parlamente sedieť jedenásti až trinásti poslanci.

Okresné mesto bude mať menej poslancov

V nadchádzajúcom volebnom období bude občanov Rimavskej Soboty v mestskom parlamente zastupovať 19 poslancov, v súčasnosti ich je 25. Počet obvodov ostal nezmenený, poslanci budú zastupovať jednotlivé časti mesta v piatich volebných obvodoch.

Voľby do obecných  (mestských) zastupiteľstiev a voľby starostov (primátorov) obcí sa budú konať v sobotu, 27. novembra 2010.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross