No active "ca-sidebar-197687" sidebar

AKTUALIZOVANÉ: Viceprimátor Šamin skončil vo svojej funkcii. Dôvodom sú dlhodobé a zásadné názorové rozdiely, hovorí primátor Lebeda, ktorý ho odvolal

20. mája 2022 | | |  | 

HNÚŠŤA – Grigorij Šamin skončil vo funkcii viceprimátora. Primátor Hnúšte Roman Lebeda ho v uplynulých dňoch odvolal.

„Zástupcu primátora pána Šamina som odvolal s účinnosťou od 1. mája 2022. Stalo sa tak po korektnom vzájomnom rozhovore, kde som mu poďakoval za spoluprácu a vysvetlil dôvody môjho rozhodnutia. Tým oficiálnym dôvodom sú dlhodobé a zásadné názorové rozdiely týkajúce sa ďalšieho smerovania mesta,“ vysvetlil primátor Lebeda.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej dodal, k tomu, koho v budúcnosti vymenuje za svojho zástupcu, sa vyjadriť momentálne nevie. „Ale určite si vyberiem poslanca, ktorý bude moju prácu podporovať a pomáhať mi a ktorý je schopný pracovať pre mesto s extrémne vysokým nasadením, ktoré máme v Hnúšti nastavené,“ uviedol.

Prečítajte si tiež: R. Lebeda má záujem o post primátora: Chcem si poctivo dokončiť prácu, povedal

K odvolaniu sa pre Rimava.sk vyjadril aj dnes už bývalý viceprimátor Grigorij Šamin, ktorý samozrejme naďalej ostáva mestským poslancom. Ako povedal, v roku 2018 mu bola primátorom ponúknutá funkcia viceprimátora mesta Hnúšťa. Táto funkcia ho v profesijnom živote v samospráve posunula ďalej. „Dôvody, pre ktoré som bol primátorom odvolaný, považujem za osobné a malicherné,“ dodal ďalej.

Ako jeden z dôvodov podľa jeho slov primátor Lebeda uviedol, že nikdy nehlasoval za navýšenie jeho platu. „Vraj hlasujem ako poslankyne Vargová a Moncoľová. Poslanca Pliešovského som požiadal o vyjadrenia sa k transparentnosti prispievania článkov v Hnúšťanskom hlase, 'nakoľko je jeho zakladateľ ' . A bola mi vytknutá moja potenciálna kandidatúra na post primátora - podľa jeho slov by tu on chcel vládnuť 20 rokov,“ vyjadril sa Grigorij Šamin s tým, že iné dôvody pre jeho odvolanie primátor neuviedol.

DOPLNENÉ:

"Mrzí ma, že zatiaľ čo ja som dodržal svoje slovo a dôvody odvolávania bližšie nešpecifikoval, pán Šamin dohodu opäť nedodržal a rozhodol sa na mňa nakydať a prekrútiť moje slová," uviedol primátor Lebeda po publikovaní tohto článku.

"Skutočným dôvodom odvolania samozrejme boli predovšetkým mizerné až nulové výsledky práce ex-viceprimátora. Keď zástupca primátora berie 700 eur mesačne a 4 mesiace sa neukáže u primátora, tak to nie je v poriadku. Pán Šamin mi ako zástupca nepomáhal," doplnil primátor.

AKTUALIZOVANÉ O 14:35:

"Ja som s primátorom žiadnu dohodu nemal, medializovať to nechcel on, a to zjavne preto, že dôvody, ktoré som udal, sú pravdivé. Ak sa mu zdalo, že 3 roky nič nerobím, osobne nevidím dôvod, prečo ma neodvolal už skôr," reaguje Grigorij Šamin.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross