No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Primátor Tisovca a poslanci mestského zastupiteľstva zložili sľub, dostali aj vianočný darček

17. decembra 2010 | |  | | | |

Primátor Tisovca Peter Mináč a všetkých jedenásť poslancov mestského zastupiteľstva dnes na slávnostnom ustanovujúcom zastupiteľstve zložili sľub a zahájili tak nastávajúce štvorročné funkčné obdobie. Vytvorením komisií sa mestský parlament bude zaoberať na najbližšom pracovnom rokovaní.

Do funkcie primátora si Tisovčania po šiestykrát zvolili Petra Mináča (SMER-SD), ktorý vo volebnom súboji jednoznačne porazil dvoch protikandidátov, Jaroslava Hecka (koalícia strán SAS, KDH, SDKÚ-DS) a Ivana Hujberta (EDS).

„Tak, ako som hovoril pred voľbami, chceme dokončiť čerpanie štrukturálnych fondov, rekonštrukciu základnej školy, regeneráciu centra mesta, rekonštrukciu čističky odpadových vôd. Dva projekty sú pripravené na rozvoj cestovného ruchu, bol by som rád, keby sa naštartoval projekt zubačky, lebo by to naozaj mimoriadne ovplyvnilo rozvoj regiónu,“ povedal pre Rimava.sk opätovne zvolený primátor Mináč. Ako dodal, ďalšími cieľmi do nového volebného obdobia je rekonštrukcia chodníkov, zlepšovanie životného prostredia, udržiavanie kultúry a športu.

Z uplynulého funkčného obdobia dali občania opätovnú dôveru siedmim pôvodným poslancom. Najviac hlasov získala Marta Svobodová (SMER-SD a KSS). V kresle poslanca naďalej ostal aj Róbert Buchta (SMER-SD a KSS), Dušan Kojnok (NEKA), Marcel Lopušný, (SMER-SD a KSS), Milan Šlajfer (SMER-SD a KSS), Mário Keleti (SMER-SD a KSS) a Jaroslav Lacko (NEKA). Jedenásťčlenný poslanecký zbor v nasledujúcom období doplní Karol Kubíni (SZS), Karol Hruška (SMER-SD a KSS), Irena Milecová, (SMER-SD a KSS) a neúspešný kandidát na primátora Jaroslav Hecko (SaS).
O zložení komisií, ktoré pracujú pri mestskom zastupiteľstve, budú poslanci rokovať na najbližšom stretnutí. Mestskú radu v Tisovci nemajú už dva volebné obdobia. Ako Mináč uviedol,  lepšie sa osvedčili jednotlivé komisie, ktoré pracujú pružne a okrem poslancov je v nich zastúpená aj široká verejnosť.

Poslanci a primátor dnes od mestskej kronikárky a zároveň vedúcej mestskej knižnice dostali aj vianočný darček – čitateľský preukaz na celé štyri roky. Ako Mináč priznal, do knižnice chodí hlavne pracovne, knihy najradšej číta na dovolenke, kedy od nich nemusí odísť. „Nemám rád rozčítané knihy, neodídem od nich kým ich nedočítam,“ povedal s úsmevom primátor Tisovca.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross