No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Začalo sa volebné moratórium, obvodná volebná komisia bude zasadať v nových priestoroch na Hostinského ulici

27. februára 2020 | |  | |

Volebná kampaň k sobotňajším voľbám do NR SR skončila dnes ráno, 27. februára 2020 o 7:00 hodine. Začalo sa 48 hodinové moratórium. Počas neho je zakázané zverejňovať informácie o kandidátoch v ich prospech alebo neprospech. Prípravy k voľbám v okrese Rimavská Sobota a Revúca prebiehajú pokojne a organizovane. Voliť sa bude spolu v 217 okrskoch, z toho 151 v okrese Rimavská Sobota. Ako ďalej Rimava.sk informoval vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy v Rimavskej Sobote Lukáš Kvietok, okresná 9 členná volebná komisia bude sídliť v priestoroch nového Okresného úradu na Hostinského ulici č. 4 v Rimavskej Sobote. Jej predsedom bude Roman Kelemen a podpredsedom Dénes Pósa.

Článok pokračuje pod reklamou



Do volieb sa zaregistrovalo 25 politických subjektov. Podľa Lukáša Kvietka dostali informáciu, že zatiaľ sa vzdala jedna politická strana, Hlas pravice. "Pripomenieme to ešte zástupcom okrskových komisií," podotkol Kvietok s tým, aby pred otvorením volebných miestnosti tieto oznamy boli viditeľne označené. "Zatiaľ nemáme nahlásené žiadne posunutie otvorenia hlasovacích miestností," dodal.

Podľa riaditeľky odboru volieb, referenda a politických strán ministerstva vnútra Evy Chmelovej je zakázané zverejňovať nové volebné letáky kandidátov. Zákaz viesť volebnú kampaň sa podľa zákona o volebnej kampani vzťahuje aj na všetky formy volebnej kampane, vrátane kampane vedenej na internete ako aj prostredníctvom sms správ. V tejto súvislosti si podľa jej slov posvietia aj na vedenie nezákonnej volebnej kampane na sociálnej sieti Facebook. Ako podotkla, pre občanov, ktorí chcú takto uverejňovať príspevky, ktorými by sa porušoval zákon, nebude jednoduché zostať v utajení. Zákaz sa týka aj fyzických osôb - podnikateľov, ktorým môže hroziť sankcia 100-tis. eur.

Infolinka k voľbám pre verejnosť

Ministerstvo vnútra v pondelok, 24. februára, sprístupnilo informačnú linku k voľbám do Národnej rady SR. Svoje otázky týkajúce sa volieb tak môžete kásť na telefónnych číslach 02/5094 2317, 02/ 5094 2312 v čase od 7.30 h do 15.30 h počas najbližších dní a v deň volieb v sobotu, 29. februára, bude infolinka fungovať počas celého dňa až do uzavretia volebných miestností.

Zdroj: Rimava.sk , minv.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross