No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Školské jedálne varili podľa nových receptúr

perex-jedalenŠkolské jedálne na základných školách v okrese Rimavská Sobota varili uplynulý týždeň podľa nových receptúr. Deti ako aj stravníci školských zariadení si tak od 12. do 16. októbra našli na tanieroch brokolicovo-karfiolovú polievku, zeleninové karbonátky, rybu s bylinkovo-orechovou kôrkou či hráškové pyré. Ako ďalej Rimava.sk informovala vedúca školského stravovacieho zariadenia na ZŠ Š.M.Daxnera v Rimavskej Sobote Marta Trochová išlo o spoločný jedálny lístok pre všetky školské stravovacie zariadenia pripravený Ministerstvom školstva SR. „Tento jedálny lístok sa pripravoval k 70.výročiu školského stravovania a zároveň k 16. októbru ako Svetovému dňu výživy,“ uviedla Trochová, podľa ktorej to bola pre každé stravovacie zariadenie veľká výzva. „Priznám sa, obávala som sa toho, ale nakoniec sme to zvládli a deťom nové a hlavne zdravšie recepty chutili,“ prezradila vedúca zariadenia.

Podľa Trochovej budú i naďalej pridávať nové receptúry, aby nielen deti ale aj iní stravníci zariadenia ochutnali zdravšie jedlá.

Do projektu sa zapojila aj ZŠ P. Dobšinského. Podľa vedúcej školského stravovacieho zariadenia Ivety Fridrichovej záleží hlavne na stravovacích návykoch v rodine dieťaťa. „Ak by som to mala zhodnotiť, niektorým deťom nové jedlá chutili a iným nie,“ poznamenala Fridrichová a dodala, že aj napriek tomu je potrebné do jedálníčka dieťaťa zaraďovať aj zdravšie verzie jedál. „Ide predsa o zdravie našich detí,“ povedala na záver.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross