No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Počas týždňa maďarskej kuchyne pripravia rybaciu polievku aj palacinky kráľovnej Alžbety

cierny-orol-rimavska-sobotaBudúci týždeň sa v prevádzkach Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote opäť raz ponesie v znamení maďarskej kuchyne. Ako Rimava.sk informoval riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka, špeciality prídu po druhýkrát do Rimavkej Soboty pripravovať dvaja majstri a štyria žiaci z partnerskej strednej školy z Egru. "Ide už o tradičnú akciu našej školy, ktorú organizujeme približne 14 rokov," povedal Bagačka, podľa ktorého pôjdu v októbri na výmenu ich žiaci na týždeň slovenskej kuchyne v Maďarsku. Ako Bagačka dodal, cieľom akcie je najmä spolupráca škôl, výmena skúseností a nových receptúr ako aj nadviazanie neformálnych vzťahov.

V zariadeniach SOŠOS Čierny orol na Hlavnom námestí a v Junior komplex na Železničnej ulici bude mať verejnosť možnosť ochutnať niekoľko druhov jedál. Medzi nimi Korheľskú rybaciu polievku, kuracie prsia GÖDÖLLÖ či Esterházyho bravčové pečené so žemľovými knedlíkmi. Pochúťkou bude určite aj pečený diviak v slaninovom kabáte či držkový perkelt  s bravčovým kolenom a pastierskou tarhoňou. Ako dezert študenti pripravia marhuľový puding z Kecskemétu a palacinky kráľovnej Ažbety.

Podľa riaditeľa školy je o maďarskú kuchyňu v meste veľký záujem. "Máme dobré skúsenosti s touto kuchyňou, každé stretnutie s partnerskou školou je spestrením a obohatením o niečo nové," dodáva Bagačka. Zahájenie týždňa maďarskej kuchyne je naplánované na pondelok, 23. septembra, o 11.00 hod. Ako riaditeľ SOŠOS poznamenal, medzi hosťami bude aj maďarský veľvyslanec v SR Csaba Balogh. Spojená škola každoročne organizuje týždeň slovenskej, maďarskej, českej, racionálnej či talianskej kuchyne.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Päť dní v znamení maďarských gastronomických špecialít
VIDEO/FOTO: V reštaurácii Čierny orol varí grécky šéfkuchár. Chystá aj grilované chobotnice!
VIDEO: Na SOŠ obchodu a služieb varia ukrajinské špeciality
Týždeň talianskej kuchyne v novembri
Blíži sa týždeň v znamení slovenských gastronomických špecialít


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross