No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS prenesie vaše chuťové zmysly do Francúzska

cierny-orolStredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote opäť chystá jedno zo svojich tradičných podujatí, kedy počas jedného týždňa môžete ochutnať špeciality iných krajín. Tou najbližšou bude Francúzsko. Tamojšie jedlá pripraví šéfkuchár hotela Dixon v Banskej Bystrici Richard Cisár. Špeciality jednej z najnavštevovanejších krajín si vychutnáte od utorka, 14. februára, v zariadení SOŠOS Čierny orol na Hlavnom námestí.

Svoje chuťové zmysly tak potešíte tradičnou francúzskou špecialitou, burgunskou hovädzou pečienkou alebo populárnym zeleninovým ratatouille. Rovnako aj polievky stoja „za hriech“, ako napríklad francúzka cibuľová polievka so zapekanou bagetou či pórová krémová polievka so šalviou.

Dezerty z krajiny galského kohúta majú taktiež čo ponúknuť. Medzi sladkými potešeniami nebude chýbať hruškové „Crumble“, francúzky čokoládový krém s ovocím i bretónsky koláč s vanilkovým krémom.

SOŠOS organizuje pravidelne podobné podujatia, študenti sa na nich učia pripravovať tradičné jedlá rôznych krajín Európy. „Cieľom týchto akcii je podporiť spoluprácu stredných škôl, výmenu skúseností a nových receptúr, ale aj upevňovanie a nadväzovanie neformálnych vzťahov medzi žiakmi a pedagógmi,” poznamenal riaditeľ školy Jaroslav Bagačka.

PR článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross