No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Človek sa kuchárom musí narodiť

23. februára 2009 |  | 

Lazane, cestoviny Farfalle s Quatro formaggi omáčkou, alebo so syrovou omáčkou kombinované s kuracím mäsom, Frutti di mare kombinované s niektorými druhmi rýb patria k typickým talianskym a balkánskym jedlám, ktoré od dnes, 23. februára, pripravujú študenti Spojenej školy (SŠ) v Rimavskej Sobote v spolupráci s Martinom Kovarským, ktorý je šéfkuchárom v City Hoteli v Bratislave. “S Rimavskou Sobotou spolupracujem už po druhýkrát,” hovorí šéfkuchár jedného z najväčších kongresových hotelov na Slovensku. Kovarský sa snaží nadobudnuté vedomosti a skúsenosti rozdávať študentom po celom Slovensku.

“Kuchárom som chcel byť odjakživa. Človek, keď sa narodí ako kuchár a cíti ako kuchár, potom môže byť v živote dobrým kuchárom,” hovorí 28-ročný Kovarský o svojich začiatkoch. Podľa jeho slov talianska kuchyňa patrí k dosť špecifickým kuchyniam. “Taliani sú špeciálni svojimi cestovinami, ktoré sú pripravované ručne, žiadne chladené, mrazené veci, ale všetko čerstvé. Dominantné sú ryby,” uviedol Kovarský, ktorý sa venuje hlavne medzinárodnej kuchyni.

“Chceli sme sa zamerať na jednu z najvýznamnejších, najznámejších a najlepších európskych kuchýň, ktorou je práve talianska kuchyňa,” uviedol pre Rimava.sk riaditeľ SŠ Jaroslav Bagačka, podľa ktorého táto novinka má byť oživením ostatných týždňov, ktoré táto škola organizuje. “Jedným z cieľov je, aby sa žiaci oboznámili so špecialitami tejto kuchyne, s ich prípravou a tiež aj s organizáciou práce a novými trendami v gastronómii, ktoré šéfkuchár Kovársky prináša,” doplnil.

Týždeň talianskej kuchyne potrvá do piatka, 27. februára. Prebieha v obidvoch školských zariadeniach - v budove Čierneho orla na Hlavnom námestí a v Junior komplexe na Železničnej ulici. Spojená škola každoročne organizuje Týždeň slovenskej, maďarskej, českej a racionálnej kuchyne. Týždeň talianskej kuchyne je novinkou.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross