No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Počas kultúrneho leta sa predstavia aj revivalové kapely svetových rockových špičiek

6. júla 2012 | |  | |

Po úvodnom tanečnom projekte v podaní Old School Brothers pokračuje tohtoročné kultúrne leto HOT ART v Rimavskej Sobote. Počas najbližších mesiacov sa tak v meste opäť vystriedajú výborné koncerty, divadlá, tvorivé dielne aj úspešný muzikál.

„Mysleli sme na všetkých, na najmenších, mladých aj tých v zrelom veku. Programy pokrývajú celé letné obdobie až do konca septembra,“ avizuje Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré projekt Hot Art organizuje.

Po veľkolepom začiatku kultúrneho leta HOT ART si na svoje prídu aj priaznivci kvalitných koncertov a divadelných predstavení, špeciálny program čaká na deti. „Privítame tu tých, ktorí aj v minulosti rimavskosobotské publikum veľmi zaujali, ako Peťo Cmorík, samozrejme s iným projektom, na ktorom spolupracuje s Petrom Lipom. Spoločný viachodinový projekt predstaví Samo Tomeček spolu so Zdenkou Prednou a rapperom Opakom. Milka Zimková vo svojich monodrámach predvedie svoje herecké umenie, deti zabavia "Kakaovníci" Igor Adamec a Martin Vanek, známi z televízneho vysielania," informovala Špitálová.

Pre rockerov je pripravený trojkoncert najlepších revivalových kapiel svetových rockových špičiek. Veľkú show prinesie Kiss Forever Band z Budapešti, bratislavskí GNR tribute a Intrepid Metallica tribute.

Na programe je aj najnovšie predstavenie Radošincov "Šťastné konce" či predstavenie Pred obchodom zlatníka v podaní hercov košického Divadla Thália. Vyvrcholením kultúrneho leta bude v závere septembra úspešný československý muzikál s piesňami skupiny Elán Ôsmy svetadiel.

„Celú skladbu dopĺňajú obľúbené letné tvorivé dielne v Mestskej galérii, ktoré sa venujú rôznym technikám a tematike, celodenné podujatie Westernový deň a Džezový putovný festival," uzavrela Regina Špitálová.

Podujatie HOT ART sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Viac o jednotlivých podujatiach sa dozviete aj vo vynovenom Kalendári akcií.

Zdroj: Rimava.sk, sponzorovaný článok (Rimava.sk je hlavný mediálny partner podujatia)

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross