No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na medzinárodnej súťaži v tanečnom športe od anglického valčíka, až po pasodoble

2. februára 2009 |  | 

Takmer 100 tanečných párov sa zúčastní počas najbližšieho víkendu na medzinárodnej súťaži v tanečnom športe „O cenu primátora mesta Rimavská Sobota“. Organizátori očakávajú účasť tanečných párov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Poľska, Maďarska a Ukrajiny. Súťaž sa uskutoční po približne piatich rokoch v sobotu, 7. februára, v rimavskosobotskom dome kultúry.

Celodenné podujatie, ktorého otvorenie je o 9:45 hod. dopoludnia, je prístupné verejnosti. Počas dňa sa budú prezentovať svojím tanečným majstrovstvom páry v štandardných i latinskoamerických tancoch. Postupne budú súťažiť zaradené podľa veku do rôznych kategórií od juniorov, dospelých až po seniorov. Finále súťaže bude vo večerných hodinách 20:30 hod. a slávnostné vyhlasovanie výsledkov je naplánované na 22 hodinu. „Dvanásťčlenný rozhodcovský zbor je tiež medzinárodný, každá krajina má zastúpenie v podobe uznávaného tanečného majstra a rozhodcu,“ povedala Tatiana Koniarová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré je jedným z organizátorov podujatia. „Diváci sa majú na čo tešiť, uvidia štyri štandardné tance - anglický valčík, foxtrot, quickstep a tango a z kategórie latinskoamerických čaču, rumbu, sambu, jive a pasodoble.“ dodala Koniarová.

Organizátormi medzinárodnej súťaže sú mesto Rimavská Sobota, tanečný klub IMPULZ pri OZ Sorima, Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota a Slovenský zväz tanečného športu Bratislava. Vstupné je 3,5 € pre dospelých a 2 € pre deti a dôchodcov.

Zdroj: MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross